Belgiske vafler med bærkrem og lønnesirup

25 g gjær
175 g smør
5 dl melk
1 dl vann
1/2 ts salt
2 ss vaniljesukker
1,5 dl perlesukker
2 store egg
500 g hvetemel

til steking
formfett
perlesukker

Smelt smøret og bland inn melk og vann. Varm opp til 37°C, og smuldre gjæren og ha i blandingen. Ha i salt, vaniljesukker, perlesukker og lett sammenpiskede egg. Sikt hvetemelet over og vend inn til en jevn og rennende deig. La den heve på et lunt sted en times tid.

Ha smør på vaffeljernet og stek vafflene på middels varme. Deigen er nokså tykk, så du må smøre den utover i jernet for å få den jevnt fordelt. Når vafflene er halvstekt kan du åpne lokket og drysse litt perlesukker over. Lukk lokket igjen og stek videre til vaflene er gjennomstekte. Serveres nystekte!

krem
200 g friske bær (bringebær, jordbær, bjørnebær)
1 ss sitronsaft
1 dl creme fraiche
1 dl fløte
2 ss melis
4 ss lønnesirup

Ha fløten og creme fraiche i en bolle sammen med melisen, og pisk til en stiv krem. Vend inn halvparten av bærene i kremen. Monter noen bær på vaffelen, fordel kremen over, hell litt lønnesirupssaus (sammenblandet lønnesirup og sitronsaft) over og pynt med et roseblad, eller lignende.

Drikkeforslag: Molino Real 2007