Benanti Rosso di Verzella 2008
Jeg kom over denne friske og gode vinen fra Sicilia, en vin som jeg kommer til å se og smake mye til fremover.
Benanti ligger i 450m høyde ved byen Verzella på nordsiden av Etna, på øyen Sicilia. Vinrankene her er fra 40 til 110 år gamle og står i alt fra 1100m til 450m høyde i vulkansk sand, rik på mineraler. Familien Benanti har produsert vin her siden slutten av 1800 tallet og er en av de større produsentene på øyen med sine 45hektar.
Det produseres ca 130 000 flasker hvert år på de lokale druesorter som Nero d’Avola, Moscato di Noto, Nerello Mascalese og Nerello Cappucio mm. Benanti lager også den spesielle hvitvinen Pietramarina fra vinranker som er eldre enn 80 år.
Rossodiverzella er en kjempegod hverdagsvin. Den har en behagelig smak av røde bær, moreller, vanilje, moden frukt og rips. Rund og harmonisk med et lett tanninsk bitt. Lang behagelig ettersmak.
De håndplukkede og sent høstede druene modnes på 225 liters eiketønner i 8-10 mnd, får 1 år i ståltanker og til slutt, 6mnd modning på flaske.
Passer til rødt kjøtt og modne oster.
Drue: 80% Nerello Mascalese, 20% Nerello Cappuccio
vinmonopolet 183.- kr (v# 4947401)
andre viner fra Benanti på vinmonopolet;
Pietramarina Etna Bianco Superiore 2006
Bianco di Caselle Etna Bianco Superiore 2007
Grappa di Pietramarina
1 kommentar
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
I personally adirme what they do. Food education and support is necessary everywhere! Thank you, we were also very enthusiasts to be on their menu!Sicily will miss you as well!Kind Regards,Sandra