Blåskjell i tomatsaus
til 4 personer
1 kg blåskjell
2 bokser grovhakkede tomater
1 bunt vårløk
1 stor løk
3 glass hvitvin
2 gullerøtter
2 ss rapsolje
1 selleristang
2 fedd hvitløk
1 neve rosmarin
1 neve persille
Skyll og rens blåskjellene. Ha oljen i en bra stor jerngryte på medium varme. Finhakk løk og hvitløk og ha i gryten. Når løken er blank heller du i 2 glass hvitvin (det tredje skal i kokken) og blåskjellene. Ha lokket på gryten, skru opp varmen og la de dampe til skjellene har åpnet seg. Plukk ut blåskjellene og legg de til side.
Ha i grovhakkede tomater fra boks, gullerøttene, selleristang og vårløk. Sett lokket på og la småkoke til du er fornøyd (ca 20min).
Ha blåskjellene tilbake de siste 5 minuttene. Finhakk persille og rosmarin, strø over suppen og server med ferskt brød og smør med en klype maldonsalt over.
Til sødmen og den salte smaken i sausen, passet denne fatlagrede Bourgognen fra Robert Ampeau utmerket. Med sin fylde utfyller den suppen på en god måte, mens dens fine syren gir en frisk og klar avslutning på suppen. Robert Ampeau Bourgogne 2000