Blåskjellsuppe

til 4 personer

1 kg blåskjell
0,5 kg ferske reker
1 dl hvitvin
2 ss smør
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss hvetemel
5 dl fiskekraft
5 dl blåskjellkraft
1 neve frisk timian
4 dl fløte
salt & pepper

Vask og rens blåskjellene. Fres litt av løken i en panne med 2 ss olje til den er blank, ha i vin og blåskjell på høy varme med lokk på i ca 3-4 min. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg. Plukk ut innmaten og sil av kraften.

Smelt smøret i en kjele og fres sjaløttløk og hvitløk til den er myk. Rør inn melet og ha i fiskekraften og kraften fra blåskjellene sammen med timianen. Rør godt for å unngå klumper. La småkoke i 10 minutter.

Ha i fløte og smak til med salt og pepper. La småkoke i 10 minutter til. Ha i blåskjell og reker og servèr.

Anbefalt drikke; Loosen Riesling Kabinett 2010