Chilisuppe med safran og chorizo
1 løk
3 hvitløksfedd
1/2 rød chili
2 ss rapsolje
1 ts safran
1 ts sukker
2 hønsebuljong terninger
3 ss tomatpuré
1 boks chilibønner
1 boks hele, røde, paprika
1 boks hakkede tomater
5 dl vann
1 ss ferskreven ingefær
4 chorizopølser
salt & nykvernet pepper
parmesan
Skrell og finhakk løk, hvitløk og chili (ta bort kjernene), varm opp rapsoljen i en tykbunnet kjele og fres det hele på middels varme i noen minutter. Støt safranen med sukkeret og ha i gryten sammen med smuldrede buljongterninger og tomatpurè. Kok opp mens du rører.
Ha i chilibønner, paprika, vann og la det småkoke en halv time. Smak til med salt, pepper og ingefær.
Skjær opp pølsene i tykke skiver og stek i en stekepanne med litt smør. Server med revet parmesan og fersk grovbrød.
Har du noe til overs vil den smake godt neste dag også.