Delizie
6 ferske lasagne plater (125g)
1 squash
1 ss olivenolje
1 ts salt
200g emmetaler eller comte ost
150g kokt skinke
200g kjøttdeig
Tomatsaus
1 løk
1 dl olivenolje
1 boks plommetomater
1/2 ts salt
2 ss sukker
Béchamelsaus
2 1/2 ss smør
2 1/2 ss hvetemel
5 dl melk
1/2 ts salt
1/2 ss hvit pepper
2 ss revet muscat
Skjær squashen i skiver og deretter i strimler. Fres den i olje. Krydre med salt og avkjøl.
Tomatsaus. Skrell og hakk løken. Fres den i olje i ca 3 min.
Tilsett tomater, salt og sukker. La sausen simre ved svak varme uten lokk i 15-20 min. Kjør blandingen med stavmikser.
Skiv 150g av osten med ostehøvel, og riv resten på rivjern. Fordel osteskiver, skinke, kjøttdeig og squash på lasagneplatene. Rull dem sammen fra kortseiden. Pakk rullene tett sammen i plastfolie. Oppbevar kjølig frem til gratinering.
Bèchamelsaus. Smelt smøret i en kjele, og rør ut melet i det smeltede smøret. Visp inn melken, litt om gangen, og la sausen simre ved lav varme i ca 5 min. Smak til sausen med salt, pepper og muskat.
Sett ovnen på 225grader. Del rullene i to. Hell halvparten av bèchamelsausen i en ildfast form . Sett rullene ned i formen. Fordel resten av bèchamelsausen samt tomatsausen over rullene. Dryss revet ost over.
Gratiner midt i ovnen i 18-20min.