"Erste lage" – 2013
13. september 2014
Utsikt mot Krems-Stein, © Regionales Weinkomitee Kremstal Etter å tilbragt 5 dager i Østerrike på vintur til Kremstahl, Kamptal, Niederøsterreich, Wien og Carnuntum, med smakinger av modne viner og 2013 årgangens "Erste Lage" med journalister fra hele verden, samt intervjuer med mange av vinmakere,…
Aprikosmimosa
25. juli 2014
Dette er fin drikk å servere som velkomstdrikk på varme sommerdager eller som aperitif til selskap. 4 modne aprikoser 1 rosmarinkvist 1 dl sukker 1 dl vann prosecco eller champagne Kok opp vann, sukker og rosmarin i en liten kjele. Rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl og fjern rosmarinen. Del…
Whiskey Sour
12. februar 2013
4 cl Four Roses - Whiskey 1-2 cl Monin gommesirup 3-4 dråper angostura bitter 2 cl sitronjuice 1 ss eggehvite Sett drinkeglassene inn i fryseren. Tas ut når drinken er klar. Ha whiskey, ferskpresset sitronjuice (siles godt, det skal ikke være fruktkjøtt i drinken), gommesirup, angostura bitter og…
Espresso Martini
26. januar 2013
3 cl hvit creme de cacao 3 cl kald espresso 4 cl vodka 4,5 cl kahlua 1/2 cl vaniljesirup 1,5 cl helmelk Bland det hele sammen, ha is i en shaker og shake dyktig i vei. En frisk drink som godt kan serveres som aperitif, mellomdrikk (hovedrett og desserter) eller som en "etter maten" drikk. Espresso…
Portobello-sopp i skinke og hvitløk
2. januar 2011
4 portobello-sopp 4 ss extra virgin olivenolje 2 hvitløksfedd 12 skiver parmaskinke fersk timian salt & pepper Legg soppen med hatten opp og skjær den i 1,5 cm tykke staver. Skjær bort den svarte skiven under hatten. Finkutt og mos hvitløken med bredsiden av en kniv og bland den sammen med…
Mango Juice
17. oktober 2009
Dagen derpå drikken! 1 mango 1/2 dl limesaft 1 selters knust is Bland mangokjøtt og lime i en kjøkkenmaskin. Hell opp i en mugge, og bland i selters, knust is og server i iskaldt glass. Om ønskelig can du blande inn noen cl med calvados og redusere mengde selters.
Sommerdrink med hyllebærsaft
13. februar 2009
Ble anbefalt denne drinken hos "Farmers Market", i de sene, varme sommertimer blir denne en vinner. 1/2 Lime 1 ss brunt strøsukker 2 cl rom ca 1 dl tørr hvitvin ca 1 dl hylleblomst saft Ta sukkeret i en morter, kryst saften av limen oppi og mal det hele sammen til det blir en jevn masse. Hell oppi…
Lustau Solera Reserva Puerto Fino
5. februar 2009
Gylden farge. God og delikat duft med flor, frukt og fat. Smaken er fruktig og med et rikt anslag, svært bra frukt- og syrebalanse, gode nøttearomaer i slutten. Flott tørrhet. Meget godt kjøp. Passer til både kjøtt og fisk. mer om Lustau