Druekjerneolje
Jeg har nå begynt å bruke druekjerneolje til steking og fritering. I tillegg til at den inneholder vitamin E, antioksidanter og å ha en helsebringene effekt, er den også velsmakende.
«Druekjerneolje utvinnes fra de små frøene i røde druer. Oljen er rik på vitamin E og flavoider som er et plantesubstans som beskytter kroppens celler fra angrep fra frie radikaler. Druekjerneolje har dermed et høyt nivå av antioksidanter.
Undersøkelser har vist at druekjerneolje kan ha en positiv og reduserende effekt på det totale og “dårlige” kolesterolet (LDL). Druekjerneolje inneholder også en viktig flerumettede fettsyre – alfalinolsyre (ALA) samt en enumetted fettsyre – Oleic syre.
Ernæringsmessig er begge disse fettsyrene viktig for kostholdet da de bidrar til å motvirke hjerte- og karsykdommer. En rekke forskning omkring druekjerneolje er gjort og som underbygger de helsebringende effektene druekjerneolje kan gi.» – Helsetorget