Entrecote

ca 650 g entrecote
salt og pepper

Kjøttet bør ha romtemperatur før du begynner. Ha på salt og pepper rett før steking. Legg biffene i en varm panne med nøttebrunt smør og stek til det begynner å piple ut kjøttsaft på overflaten. Snu biffene og la dem steke til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. La kjøttet hvilke 5 minutter før servering.

Amandinepoteter
Vask og skrubb potetene. Bruk ca 180-200g per porsjon. Kok til de er nesten ferdige og tøm av vannet. Legg de i en ildfast form, hell over litt olivenolje, vend inn litt maldonsalt og nykvernet pepper, stek til de blir møre på 200º C i ca 25-30 min.

Rødvinsaus
2 stk sjalottløk
1/2 fedd hvitløk
3 ss smør
4 dl rødvin
4 dl kraft, eller vann og buljongterning
maisennamel utrørt i litt kaldt vann
salt og pepper
1 ss dijonsennep

Finhakk løk og hvitløk til sausen og fres i halve smøret til løken er blank. Spe med vin og la det koke uten lokk i ca 20 min. Tilsett kraft og kok videre uten lokk i ca 20 min. Sil. Jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og rør inn resten av smøret.

Cherryomater
Bak cherrytomatene, ca 4 stk pr porsjon, sett ett lite kryss i bunnen, settes i en ildfast form, ha i litt sukker og balsamico (ca 2ss av hver), bakes på 200º C i ovnen. Ca 30 minutter.

Blomkål
Del blomkålen i små buketter. Bruk ca 4 buketter per porsjon. Stek de på svak varme i stekepanna til de blir myke og får fin, gyllen farge.