Eplekake med sjokoladebiter
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
125 g usaltet smør
250 g sukker
4 modne epler (eller bananer)
2 egg
1 ts vanilje-essens
175 g mørk sjokolade
Forvarm ovnen til 180g.
Finn frem en sil og sil mel og bakepulver opp i en stor bolle. Bland inn smeltet smør, sukker, epler, egg (piskes lett først), vanilje essens og sjokoladebitene og hell over i en avlang form (eller flere små former for mini kaker). Husk å smøre formen med smør på innsiden før deigen fylles i. Sett midt i ovnen i ca 1 time (25-30min hvis du bruker små former) til kaken er gyllen brun. Dobbelsjekk med en strikkepinne eller fyrstikk for å se om det henger deig igjen på den. La kaken stå litt lenger i såfall.
Smaker ekstra godt sammen med is.
Anbefaler varmt en flaske med Geil Bechtheimer Geyersberg Rieslaner Beerenauslese 2007 til denne desserten/kaken, og all dessert for den del.