Fanny Sabre Beaune Clos des Renardes 2018
Fanny studerte egentlig jus da faren plutselig døde og hun måtte ta over vingården. Det har resultert i mange flotte viner, spesielt denne delikate Pinot Noiren. Den koster litt, men jeg er glad for at jeg unnet meg en flaske av den.
– – –
Fanny Sabre er bare 42 år gammel, men på tross av sin unge alder er hun allerede en respektert produsent i Burgund. I år 2000 måtte hun 22 år gammel ta over driften av gården da faren hennes gikk bort, men fikk heldigvis god hjelp av hennes mor og Phillipe Pacalet frem til 2008, men fra da av har hun stått på egne ben.
Alt arbeidet på den 5 hektar store gården drives etter økologiske prinsipper. Gården har fått ny kjeller i hjertet av Pommard, rett sør for Beaune langs Route des Grands Crus. På 5 hektar fra 20 ulike plotter spredt rundt på 15 ulike appellasjoner produserer hun 40 000 flasker vin i året, hvorav 50% eksporteres. Fanny driver også en liten kafe og romutleie i Pommard så hun har hendene fulle.
vinifisering
Druen er 100% Pinot Noir som kommer fra Clos des Renardes, en 2 hektar vinmark som ligger like under skogsområdet i Beaune. 2016 er Fannys første årgang fra denne vinmarken som hun tok over i 2015. Jordsmonnet er klassisk kalkholdig leire og vinstokkene er 40 til 50 år gamle og ligger sørøst vendt midt i åsen. 100% hele klaser presses i pneumatiske presser, mosten får 5 dagers maserasjon i ståltanker før den spontangjærer i store fat og modnes i 15 måneder på både 500 og 228 liters eikefat. Vinene tappes ufiltrert.
smaksnotater. saftig
Clos des Renardes er en lett men smaksrik vin med god intensitet og fremtredende men elegante smaker av bringebær og jordbær. Luft den gjerne i dekanteren en times og gled deg over nyanser av røde bær, kirsebær, lette smaker av muskat og hvit pepper. Tanninene biter lett mot en elegant syrlighet og lang floral og velsmakende avslutning. Den kan trenge et par år på langs for å vise mer balanse, men den kommer!
Prøv vinen til Lammestek i erter. Bare gjør det! Veeeldig godt! Server kaldt, omlag 9-10℃.
Fanny Sabre Beaune Clos des Renardes 2018
5 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Takk for tipset Jørn, denne var helt fantastisk! Prøvde den ikke til lammestek, men syns den fungerte utmerket til cote de boeuf med trøffelsmør også. Skulle bare ønske jeg hadde kjøpt noen flasker til…
Kult at du likte den. Ser at de har noen igjen på Holmen VP, ellers er Volnayen hennes veldig god også 🙂
Så det jeg også, kanskje jeg må ta turen ut dit Volnayen skal jeg absolutt prøve, og standard bourgognen hennes var slett ikke verst den heller
Det ble lørdagsutflukt til Holmen, he he 🙂
Helt konge 🙂