Fisk & Skalldyrs-tallerken
3 stk kreps
200 g kolje eller torskefilet
100 g kongereker m/skall
1,5 dl hvitvin (Soalheiro Alvarinho)
12 coctailtomater på kvist
2 dl fiskekraft
1/4 chili
2 hvitløk
1 gulrot
3 dl tomatjuice
2 sjalottløk
50 g smør
0,5 dl fløte
2 stk pastinakker
1 stk vårløk
1 terning buljong
Kutt sjalottløk, hvitløk, 1/4 chili og gulrot i fine biter, og fres opp i olje i en kjele. Tilsett vin og la det koke inn. Tilsett fiskekraften og tomatjuisen og la det koke inn. Skrell kongerekene og fres opp skallene i en panne med litt olje, legg så skallene over i sausen, salte og pepre den etter smak, og la det stå og småputre på svak varme.
Skrell pastinakken og kutt den i passe biter. Kok opp i melk til den er mør. Hell av melken og kjør pastinakken i en blender sammen med smør, fløte og en klype salt.
Stek cocktailtomatene i ovnen på 175grader i 15min.
Før servering grilles koljen/torskefileten i en panne med litt smør, salt og pepper. Kongerekene og krepsen varmes i en panne med en utblandet terning buljong i lunkent vann (1dl).
NB! Server i dype tallerkner.
Vinforslag: Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2008