Fruktterte
oppskrift: Eivind Landsvik
bunn
220 g mel
200 g mykt smør
100 g mandler
100 g melis
20 g kakao
Mal mandlene, tilsett alt det tørre og til slutt smøret. Elt deigen for hånd til den har en fast konsistens. La den så hvile i kjøleskapet i 30 min. Bak ut deigen og trykk den ut i en terteform.
Stek bunnen på 160 grader i 12-15 min og kjøl den ned.
maskarponekrem
300 g mascarpone
1 appelsin
1 vaniljestang
2 ss sukker
2 dl pisket krem
Rør ut sukker og vaniljefrø i mascarponen og tilsett appelsinzest. Pisk fløte til krem og vend den inn i mascarponen. Hell så den ferdige kremen over i tertebunnen.
fruktblanding
2 mango
1 kiwi
1 kurv jordbær
1 kurv blåbær
1 kurv bringebær
Kutt mango, jordbær og kiwi i grove biter og strø det pent og forsiktig over mascarponekremen. Strø så over de hele bringebærene og blåbærene.
appelsingelé
2 dl appelsinjuice
50 g sukker
5 flak gelatin
Legg gelatinen i kaldt vann i 5-10 min. Kok opp appelsinjuice og sukker, klem vannet ut av gelatinen og rør den fort ut i appelsinlaken.
Til slutt pensler du bærene med gele og setter kaken kaldt. Når geleen har stivnet kan terten serveres. Hvis du er sent ute kan geleen sløyfes. Dersom du bruker gelé kan det være en god idé å droppe Kiwi, da gelén ikke vil legger seg på denne frukten.
Drikkeforslag; Saracco Moscato d’asti 2011