Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2007
Jeg har tidligere skrevet om Fratellis Barbera Bussia som jeg kjøper ofte og har som hverdagsvin. Denne Baroloen er ikke en høydare men den er absolutt også en god vin, til en meget god pris for å være en Barolo.
Jeg ble kjent med Fratellis viner på en smaking av alle hans viner for 3 år siden og fikk en ny gjennomgang av hele rekken av vinene deres i februar i år. Fremdeles fremstår deres Barbera d’Alba Bussia fram blant blant mine favoritter. Spesielt 2007 årgangen var supergod, og selv om Winespectator gir Barolo Bussia 2007 hele 93P, synes jeg ikke Baroloen forsvarer en så høy poengsum.
Fratelli har 50 hektar vinmarker og lager 500 000 flasker vin i året. På 2 av hektarene blir det ca 15 000 flasker i året av Barolo Bussia på vinstokker som er fra 20 til 30 år gamle. 2007 var et varmt år og druene modnet tidligere enn ventet. De ble heldigvis høstet før haggel fikk ødelagt noe av avlingene.
Maserasjonstiden var på 30 dager før vinen fikk 2 år i franske eikefat (6000 liters), og så, i november 2009, ble den flyttet over i 6 måneder i rustfrie ståltanker. Den havner på flaske om sommeren 2010 og fikk deretter 1 år på flaske før salg. Vinen er drikkeklar nå, men kan godt nytes om 20 år også om du har tid til å vente.
Barolo Bussia har en god dempet frukt med duft av høst. Den er sursøt på smak, med lett hissige tanniner, en leken smak av mørke kirsebær, lær og integrert eik. God balanse, noe kort ettersmak.
Drikkes godt til stekt eller grillet kjøtt (vilt), lam og risotto.
2004, 2007, 2008 og 2011 årgangene av denne er antatt best, så langt.
Vinmonopolet 290.- kr (v#5325201)
Tidligere artikler:
Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussia 2010
Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussia 2008
Alle Giacosas viner på Vinmonopolet (klikk her).