Grillet breiflabb
Marinade
1 dl olivenolje
1 stk sitron
1 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 fedd hvitløk
1 ts estragon
2 ss persille
1 ss gressløk
Skjær breiflabben i passe tykke (5cm) stykker, skyll i kaldt vann og tørk stykkene før de legges i marinaden i 1 time.
Ta fisken opp av marinaden og tørk den godt. Pensle med litt olje og legg den på god varm grill, 4-5min på hver side.
Mangosalsa
0,5 stk ananas
1 stk mango
1 stk rødløk
0,5 stk chili, rød
3 ss koriander, frisk
1 stk lime
Finhakk alle ingrediensene til salsaen og bland dem med saften av lime. La salsaen trekke ca 2 timer i kjøleskap slik at smakene får blande seg godt.
Mandarinsaus
1,5 dl mandarin
1,5 dl fiskekraft
1,5 dl kremfløte
0,5 dl hvitvin
60 g smør
Mandarin og fiskekraft kokes inn til det halve. Tilsett fløte og hvitvin. Kok inn til det halve. Rør inn smør litt om gangen.
Grill samtidig hele sjalottløk rett på grillen med skall på og smørdampe 2 oppskjærte gullerøtter og vårløk til.
Maten i seg selv var superb, sammen med vinen ble hele måltidet en uforglemmelig opplevelse.
Vinforslag: Lequin-Colin Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Cuvee BTTR 2009
1 kommentar
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Nam….