Grillet Salma med pepperrotkrem
Denne retten, innsendt av Stian Nilsen, er den tredje og siste av mine uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer!
1 hel Salma filet
2 stk sitron
1 pk fersk dill
1 liten pepperot
1 beger seterømme
Grill Salma fileten raskt på en side for å få grillmønster. Legg den deretter på et smurt brett som tåler høy varme. Ha på godt med salt og pepper, grovkuttet dill, sitronzest og sitronsaft.
Legg inn i grill med lokk eller bakes i vanlig ovn på 200 C i ca 7-8 min.
Rømmen smakes til med revet pepperot, salt, pepper, sitron zest og sitronsaft. Ha kremen over laksen de siste 2-3 min, slik at den får «smelte» over.
Salmaen hadde en spennende og god smak, spesielt pepperrotkremen synes jeg passet veldig godt til. Jeg serverte selv denne retten med grillede rotgrønsaker og en salat av rå spinat, avokado og tomat med sitronolje til.
Mitt drikkeforslag til denne retten er:
Roche de Bellene Meursault les Charrons 2008