Helgrillet abbor
2 stk hele abbor
3 hvite pepperkorn
2 ts finhakket chili
3 ts fishsaus
1 kvast dill
1/2 sitron
smør
salt
Vask fisken inn og utvendig og tørk den med kjøkkenpapir. Lag en krydderblanding av pepperkorn, chili og fiskesaus med en stavmikser el. Legg fisken på et fat og smør den lett med blandingen. Dekk den til med plastfolie og legg i kjøleskapet i 30min.
Ta ut fisken igjen og la den romtemperere seg litt. Ha litt ekstra pepper, salt, smør i dill i buken på fisken. Varm en stekepanne med litt olje og smør i og brun fisken godt på begge sider. Legg fisken i en ildfast form og klem sitronsaft over fisken og sett formen inn, øverst, i ovnen på 200g i 20min.
Jeg laget to sauser til denne retten, men det var sitron og hvitløksausen som virkelig fremhevet smaken til fisken.
sitron og hvitløksaus
1 dl sitronsaft
4 ss fiskesaus
2 ss sukker
2 små røde chili
4 fedd hvitløk
Bland sitronsaft, fiskesaus, sukker, finhakket chili og -hvitløk i et glass med lokk. Rist godt til sukkeret er løst opp. Kan holde seg i kjøleskapet en ukes tid.
Stekte potetbåter
1/2 kg poteter
4 hvitløksfedd
200 g bacon
2 tomater
maldonsalt
solsikkeolje
rosmarin
Kutt baconet i små terninger og fres de kort i en panne. Del potene i båter i en ildfast form med olje, salt og finhakket rosmarin. Bland godt og sett i en forvarmet ovn på 200g i 30min. Bland så inn hvitløk, bacon og finhakket tomat og la steke i ca 15min til.
Vinforslag; Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Trocken 2007