Helstekt entrecot m/fusilloni
700 g entrecot
500 g fucilloni
1/2 appelsin
1,5 l vann
extra virgin olje
parmesan
salt & pepper
Tørk godt av entrecoten og gni den inn med salt og pepper. Legg den i en ildfast form, hell saften av en 1/2 appelsin over og sett den i ovnen på 100° i ca. 1,5 timer, til steken har en kjernetemperatur på 68°. Ta den ut og la den hvile i 5 minutter.
Kok opp vannet med en klype salt og legg pastaen i. La koke i 14minutter, hell ut vannet og bland inn litt extra virgin olje og pastasausen.
pastasaus
150 g kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater
2 hvitløksfedd
1/2 løk
1/2 gulrot
1 bit stangselleri
1 ss sukker
2 ts oregano
hvitvin
olivenolje
Finhakk løk, hvitløk, gulrot og stangselleri, og fres det i litt olje. Del opp og ha i kjøttdeigen. Tilsett litt hvitvin, sukker, frisk oregano og litt god olivenolje. La det hele koke forsiktig i ca 45 min. Kjør gjerne blandingen med en stavmikser for en fin og jevn saus. Enkelt og godt.
Vinanbefaling; Bruno Clair Marsannay 2009