Hjemmelaget sjokoladepudding
En gammel favoritt fra barndommen er sjokoladepudding med jordbærgele og vaniljesaus. Siden jeg ikke har funnet annet enn den ferdiglagede sjokoladepuddingen i butikken i det siste, som jeg ikke er så fan av, så har jeg funnet en god oppskrift på en hjemmelaget sjokoladepudding medfulgt av Freias pulvergele og Tine vaniljesaus i stedet .
2 egg
3 ss sukker
1 plate kokesjokolade
6 cl espresso
2 dl fløte
5 plater gelantin
Legg gelantinplatene i kaldt vann. Hakk sjokoladeplaten i småbiter og smelt den i en stålbolle som settes i en kjele med varmt vann. Rør forsiktig. Når gelantinplatene er bløte, kryst ut overflødig vann og løs de opp i den varme sjokoladen. Brygg espressoen og hell den i sjokoladerøren. Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til eggedosis, pisk fløten til krem, og bland det hele forsiktig sammen i sjokoladerøren. Til slutt stivpiskes eggehviten og blandes straks i røren.
Rør godt rundt før det hele helles i en form og settes til kjøling.
2 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Dette er vel strengt tatt mousse?
Hei Arne.
Denne har en fastere konsistens enn mousse, så er ikke helt enig, selv om forskjellen kanskje ikke er så stor.