Honninglasert elgstek
for 4 personer
600 g elgstek
5 fedd hvitløk
1/2 løk
akasie honning
salt & pepper
Brun smør sammen med rapsolje i en panne. Tørk godt av steken og stek den på høy varme sammen med noen kvister rosmarin, i 1 min. på hver side. Ta ut steken og massèr inn honning, salt og pepper. Ha den i en ildfast form og sett steketermometeret midt i kjøttet. Rens og del løk og hvitløk i båter og legg over steken med rosmarinen og litt ekstra honning. Sett den i ovnen på 60° i 4-5 timer til den har en kjernetemperatur på 60° (medium).
Steken blir ekstra god og mør hvis du steker den på lav temperatur over flere timer. Da sprenges ikke cellene i kjøttet og kjøttsaften beholdes inne i kjøttet. Kjøttet trenger ikke hvile når du har stekt det sakte og forsiktig.
lønnesirupsaus
4 ss lønnesirup
4 ss bringebæreddik
6 dl lammekraft
3 dl creme fraiche
2 dl rødvin
1/2 ts salt
Ha lønnesirupen i en steikepanne. Kok opp og ha i eddik, lammekraft, creme fraiche, salt og rødvin. La sausen koke opp. Hold varm til servering.
rotfrukter
1 sellerirot
2 gulrøtter
2 persillerøtter
6 sjalottløk
0,25 dl olivenolje
0,25 dl bayerøl
3 sitronskiver
3 ss smør
2 kvister rosmarin
pepper & salt
Skrell og rens grønnsakene og del opp i like store deler. Ha i en ildfast form sammen med sitron, olje, øl, rosmarin, smør, salt & pepper. Sett i ovnen sammen med steiken i de 50 siste minuttene.
Kok amandinepoteter til de er nesten gjennomkokt. La de dampe av seg og legg i en ildfast form med godt med salt, rosmarin og litt solsikkeolje.
Anbefalt drikke; Occhipinti SP68 Nero d’Avola e Frappato 2009
1 kommentar
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
50•C ovnstemperatur er vel i laveste laget?