Indrefilet med rødvinsglasert løk
800 g indrefilet okse
20 hele pepperkorn
rapsolje
20 stk stjerneløk
5 ss sukker
2 ss balsamico eddik
5 ss rødvinseddik
1 dl rød matvin
2 ss usalted smør
1/2 l oksekraft
20 stk knekkbønner
Skrell og kok løkene i lettsaltet vann i noen minutter til de begynner å mørne. Avkjøl i kaldt vann.
Smelt sukkeret i en vid, tykkbunnet panne på medium varme til sukkeret begynner å smelte. Ha i balsamico, rødvinseddik og rødvin. La det hele koke inn til det halve. Ha i løkene og la de trekke inn i noen minutter, men følg godt med og ta de ut før de faller helt fra hverandre. For å få en saus til måltidet er det nå bare å røre oksekraften inn i blandingen og la den koke godt inn.
Rist de hele pepperkornene i en tørr panne i noen minutter på sterk varme og knus i en morter. Pepperet får en rundere smak på denne måten. Gni biffene med pepperet og bordsaltet. Varm en stekepanne med litt rapsolje i og brun biffene på alle sider. Vend til slutt biffene i smøret og sett de i ovnen på 170° til kjernetemperaturen er 65° C. La biffene hvile i 10-15 minutter.
I mellomtiden kan du koke opp en liten gryte med 2 dl vann og en ss smør. Skyll knekkbønnene i kaldt vann og forvell de i gryten i 2-3 minutter. Anrett det hele og servèr straks.
Til denne retten passet Fontodi Chianti Classico 2008 med sin gode fylde og syrlighet, som hånd i hanske.