Indrefilet okse
800 g indrefilet okse
4 banansjalottløk
2 gulrøtter
olivenolje
smør
pepper
maldonsalt
Vask kjøttet i kaldt vann og tørk av med kjøkkenpapir. Gni fileten inn med pepper, ha olje og smør på en panne og brun kjøttet i en forvarmet stekepanne. La hvile mens du skreller og deler 4 banansjalottløk i to, gulrotene skrelles og deles og legges sammen med fileten i en ildfast form og settes i ovnen på 80° grader i ca 1,5 t eller til kjernetemperaturen er 60°.
Ta ut steken og la den hvile i ca 15min.
mandelpotetstappe
15 mandelpoteter
1/2 dl fløte
smør
salt
Potetene kokes med skallet på i usaltet vann. Del potetene i to og mos de med en potetpresse, rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper, holdes varm.
Rødvinssaus
70 gr sukker (smeltes til karamell)
2 dl rødvinseddik
5 dl kalkunkraft
3 stk sjalottløk (grovhakket)
1 fl rødvin
Smelt sukker og tilsett rødvinseddik. Ha i sjalottløk og rødvin. Kok inn til ca. halvparten. Bland det hele med kraften og kok ned til ønsket tykkelse. Deretter siles den. Sausen kan gjerne stå og trekke 1 – 1 ½ time, den vil blir bare bedre. For ekstra smak og tykkelse kan du f.eks. blande inn 2 ss ripsgelè og 2 ss mel.
Vinforslag; Giovanni Rosso Barolo Cerretta 2004