Ingefærglasert viltfilet
- 50 gr ingefær
- 1 dl vann
- 4 ss sukker
- 600 gr reinsdyrfilét , rådyr eller hjort
- 2 ss TineSmør
- 2 ss solsikkeolje
- 1 stk. hvitløksbåt
Jordskokk-/eplepuré:
- 200 gr jordskokk
- 3 stk. middels store mandelpoteter
- 1 stk. sjalottløk
- 1 ss TineSmør
- 2 dl TineMelk Hel
- 2 dl TINE Matfløte
- 1 stk. eple
- 1 ss TINE Crème Fraîche
Eplesjy:
- 2 dl Meierienes Juice Eple
- 3 ss balsamicoeddik , gjerne eplebalsamico
- 2 stk. sjalottløk
- 3 dl mørk kraft , gjerne fra okse
- 1 ss maisennamel
- 1 ss TineSmør
Kutt ingefær i tynne strimler.
Kok ingefær med sukker og vann til den blir blank og gjennomsiktig.
Brun fileten godt i smør og olje. Pensle fileten med ingefær og bak kjøttet videre i ovn ved 120 °C til den er rosa i midten, ca 10-15 minutter.
Jordskokk-/eplepuré:
-
Vask og skrell jordskokk og poteter. Del i biter og kok i lettsaltet vann. Finhakk sjalottløk og skrell eplet og del i biter. Kok eplebitene i litt vann. Hell vann av jordskokk og poteter og damp dem tørre. Mos, ha i smør, melk og fløte og rør det glatt. Tilsett løk og eplebiter. Rør og avrund med litt Crème Fraîche.
Eplesjy:
-
Finhakk sjalottløk. Reduser juice og balsamico med sjalottløk til det gjenstår 2-3 ss av mengden. Tilsett kraften og kok til du får god smak.Vil du ha litt tykkelse på sjyen tilsetter du litt maisenna. Pisk inn smør og smak evt. til med salt.