Ingefærtriffle med pasjonsfrukt


Dette er en superenkel dessertkake som smaker helt utmerket og den tar ikke lang tid å lage.

500 g sukkerbrød
8 pasjonsfrukter
1,5 dl ingefærøl
1,5 dl sherry
6 dl kremfløte
4 ts melis
vanilje-essens

Bryt sukkerbrødet i biter og legg halvparten på et fat med lav kant. Hell halvparten av ølet og sherryen over, legg på resten av kaken og hell over resten av ølet og sherryen. Ha melis og tre dråper vanilje-essens i fløten og visp til det blir til en fast krem, men ikke helt stiv.

Grav ut fruktkjøtt og kjerner av 2 pasjonsfrukter og vend de inn i kremen før du legger den over kaken. Skrap resten av fruktkjøttet og kjernen fra de resterende pasjonsfruktene og ha det over kremen.

sukkerbrød (22 cm rund form)
3 egg
1 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1/4 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt hvetemelet og bakepulveret over eggedosisen og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Fyll røren i smurt rundform. Stekes på 160 grader, nederst i ovnen, i ca. 35 minutter til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet. Avkjøl kaken i formen.

Anbefalt drikke: Jos. Christoffel jr Graacher Domprobst Auslese* 1994
Les om Jos. Cristoffel