Iskald rabarbrasuppe med vaniljepana cotta
300 g rabarbra
5 dl vann
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 liten kanelstang
Vask rabarbraen og kutt den i biter. Ha dem i en kjele sammen med vann, sukker, delt og utskrapet vaniljestang og kanelstang. Kok opp og la suppen småkoke i 30min. Sil suppen og sett den til avkjøling i kjøleskapet.
Vanilje panna cotta
5 dl fløte
100 g sukker
3 plater gelatin
1 vaniljestang
Bløt gelatinen i kaldt vann. Kok opp fløte med sukker og en delt og utskrapet vaniljestang. Kok i ett minutt. Ta kjelen av platen og rør gelatinen i. Ta ut vaniljestang og hell blandingen i former. Avkjøl og sett i kjøleskapet i minst 3 timer.
Før servering dyppes formene i varmt vann så innholdet løsner fra formen og hvelv over i dype tallerkner. Hell på iskald suppe og pynt med jordbærskiver.
Vinforslag; Saracco Moscato d’asti 2007