Kaffe i New York
20. april 2013
Endelig fant jeg en sjappe i New York med ordentlig god kaffe, og nei det er ikke Starbucks! Nolita Mart og Espresso Bar ligger sør på Manhattan, like ved Little Italy og Chinatown. Kaffebaren fant jeg ved en tilfeldighet på mine mange turer rundt i New York på leting etter, blant annet, god…
Espresso Martini
26. januar 2013
3 cl hvit creme de cacao 3 cl kald espresso 4 cl vodka 4,5 cl kahlua 1/2 cl vaniljesirup 1,5 cl helmelk Bland det hele sammen, ha is i en shaker og shake dyktig i vei. En frisk drink som godt kan serveres som aperitif, mellomdrikk (hovedrett og desserter) eller som en "etter maten" drikk. Espresso…
Espresso smoothie
2. februar 2009
Dette er en kald og god dessertdrikk som var min egenkomponerte drikke under min deltagelse i barista NM i 2007. 6 cl espresso 1 cl vanilje sirup 2 ss hjemmelaget vaniljeis 1 banan Skjær 10 tynne skiver av bananen og ha de i en mugge som du kan helle fra til slutt. Ha i isen, sirupen og kald…
Hvor får du god Espresso?
18. januar 2009
Det er altfor langt mellom kaffebarer med kunnskap om eller ferdigheter til å lage en riktig god espresso og cappuccino, eller andre melkebaserte espressodrikker. Denne oversikt er, etter vår mening, et utvalg av steder som jevnt leverer en god espresso. Vi tar gjerne imot tips. Oslo - Tim…
Caretto Negro
18. januar 2009
2 cl svart sambuca 6 cl espresso Svart sambuca smaker mye anis. Hell oppi sambuca i en espressokopp sammen med kaffen. Passer etter et rikt og tungt måltid.