Kamskjell m/tagliatelle

500 g kamskjell
500 g fersk tagliatelle
3 dl hvitvin
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
kremfløte
fersk koriander
hvit pepper
maldonsalt
chili
rapsolje
Tørk kamskjellene godt (ta eventuelt vare på søet). Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili og ha det med litt olje i stekepannen og fres opp til det blir blankt. Ikke la det brunes. Ha i hvitvin litt om gangen og la det koke inn. Ha sausen i en skål.

Varm opp stekepannen på høy varme, hell i litt hvitvin i pannen og legg i kamskjellene. De skal kun stekes på den ene siden og skal såvidt være gjennomstekte eller ha en rå kjerne. Vend de en kort stund over på den andre siden før servering. Når de er ferdige kan de tas ut av pannen. Hell sausen i pannen igjen og varm opp, ha gjerne på litt ekstra hvitvin og/eller kamskjellsø. Kok inn og ha i kremfløte, salt og pepper.
Kok opp tagliatellen og bland inn saus, koriander og kamskjell.

info om kamskjell (Skjellmannen)

Vinanbefaling; Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2007