Kanelboller
gir ca 12 boller
4dl melk (30grader)
1kg hvetemel
150g sukker
2ts havsalt
2ts kardemomme
50g gjær
150g smør (deles i terninger)
kanel
1 egg
Varm melken fingervarmt. Smuldre gjæren i en deigbolle og rør den ut i melken. Ha i salt, hvetemel, sukker og kardemomme. Hold igjen smøret og 1dl av melken.
Elt deigen på sakte fart i 3min. Øk hastigheten i de neste 5min. Tilsett resten av melken, litt om gangen. Elt deigen til den er smidig og blank. Tilsett smøret og kjør deigen på sakte fart til smøret har blandet seg helt inn. Dekk til deigen og la den heve i 1 time. Del så deigen i ca 12 stk og la hvile i 20-25min.
Kjevle så ut i en stor firkant, pensle med softsmør, strø kanel og sukker på. Brett en gang. Skjær i 3cm tykke strimler. Surr strimlene rundt seg selv og fest enden under en brett. Dekk med kjøkkenhåndkle og sett til heving. Når baksten er hevet til dobbel størrelse pensles de med egg, strø sukker over bollene og stek på 200gr i 10-15 min til gyldne.