Kremet jordbærostekake

150 g havre
100 g nøtter
1/2 ts kanel
125 g smør
10 gelantinplater
500 g kesam
120 g sukker
1 sitron (juicen)
500 g kremføte
250 g jordbær
mynte til pynt

Fordel nøttene og havren jevnt utover et stekebrett og ha litt sirup over. Riste blandingen i ovnen på 120° i ca. 10min til det blir litt gyllent. Avkjøl. Kjør alt i en foodprossesor til en jevn blanding. Ha i smeltet smør og bland godt sammen. Fordel blandingen jevnt i en kakeform med bakepapir. Avkjøles i kjøleskapet.

Bløt gelantinen i kaldt vann. Bland Kesam, sukker og sitronjuice sammen. Løs opp gelantinen i en kjele på svak varme. Ha den sammen med kesamblandingen. Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i kesamblandingen. Hell halvparten av blandingen over havrebunnen og fordel jordbærene oppå. Hell forsiktig resten av kremblandingen over og sett kaken i kjøleskapet stil at den stivner.

Pynt eventuelt med jordbær og mynte på toppen.

Saracco Moscato d’asti 2008
(eller en annen årgang av samme) er en innertier til denne desserten.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: