Kremet jordbærostekake
150 g havre
100 g nøtter
1/2 ts kanel
125 g smør
10 gelantinplater
500 g kesam
120 g sukker
1 sitron (juicen)
500 g kremføte
250 g jordbær
mynte til pynt
Fordel nøttene og havren jevnt utover et stekebrett og ha litt sirup over. Riste blandingen i ovnen på 120° i ca. 10min til det blir litt gyllent. Avkjøl. Kjør alt i en foodprossesor til en jevn blanding. Ha i smeltet smør og bland godt sammen. Fordel blandingen jevnt i en kakeform med bakepapir. Avkjøles i kjøleskapet.
Bløt gelantinen i kaldt vann. Bland Kesam, sukker og sitronjuice sammen. Løs opp gelantinen i en kjele på svak varme. Ha den sammen med kesamblandingen. Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i kesamblandingen. Hell halvparten av blandingen over havrebunnen og fordel jordbærene oppå. Hell forsiktig resten av kremblandingen over og sett kaken i kjøleskapet stil at den stivner.
Pynt eventuelt med jordbær og mynte på toppen.
Saracco Moscato d’asti 2008 (eller en annen årgang av samme) er en innertier til denne desserten.
2 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Denne kaken så veldig god ut.. Fin side du har
Hei Bjørn.
Hyggelig å høre. Jeg lærer mye med å holde på og har stor glede av å dele gode opplevelser med andre.
Mvh,
Jørn