Thaisuppe
til 4 personer
4 dl (1 boks) kokosmelk
2 ss solsikkeolje
2 dl kyllingkraft
1 stor løk
1/2 rød chili
2 fedd hvitløk
1 ss sitrongress
20 g fersk ingefær
1 ss mild karripasta
1 neve fersk koriander
1 neve aspargesbønner
1 rød paprika
2 gulrøtter
1 vårløk
12-15 scampi
salt og nykvernet pepper
Rens og skjær løken i strimler. Kutt av den nederste delen av sitrongresset og finhakk den, sammen med chili, hvitløk og ingefær. Fres forsiktig i solsikkeolje. Når løken er gyllen har du i kokosmelk og kyllingkraft. La det koke opp. Ha i karripastaen og rør godt inn. La småkoke i noen minutter.
Skrell gulrøttene og skjær i strimler. Skjær paprika i litt større strimler, og ha i suppen sammen med aspargesbønnene. Jeg hadde noen scampi i fryseren, som jeg tinte i kaldt vann, og hadde i suppen mot slutten. Ha i vårløk like før suppen er klar, og strø over godt med koriander. Server med nybakt godt brød.
Valg av vin falt denne gang på den meget gode og rimelige (198.-) hvitvinen fra Marc Kreydenweiss i Alsace, Clos du Val d’Éléon 2008. Vinen har en flott, lett sødmefull smak av modne epler, mango og fersken, med en frisk og tørr avslutning som demper og runder flott av den relativt sterke suppen. En veldig fin mat og vinopplevelse.