Kylling med Bulgur og Appelsinsaus
4 kyllingfileter
2 ts maldonsalt
1 ss smør
Saus
1/2 appelsin
(saft og revet skall)
2 dl creme fraiche
1 terning kylling eller hønsebuljong
1 ts soyasaus
1 ts sambal oelek
1 ss rosiner
1 kvast persille
1/2 vårløk
Vask appelsinen, rasp appelsinskallet og press appelsinsaften ut, ha i en gryte sammen med creme fraiche, smuldret buljongterning, soya saus, rosiner og sambal oelek. Kok opp og la det så simre på svak varme, rør jevnlig. Stek kyllingfiletene i en panne med olje og litt soyasaus til gjennomstekt.
1 løk i båter
1 potet i små biter
1 hakket tomat
4 dl vann
2 dl bulgur
litt salt
Stek grønnsakene i en blanding av smør og olje i noen minutter før du tilsetter vann og bulgur. Smak til med salt. La det koke opp, legg på lokk og la det surre i 15-20 minutter, til hveten er mør og vannet har fordampet. Bulguren skal være litt saftig, ikke helt tørr.
Bulgur er knust hvete som brukes som tilbehør til en mengde retter, gjerne i stedet for ris. Den har en mild, fin smak. Du får kjøpt bulgur i helsekost- og innvandrerbutikker.