Kyllingfilet med parmaskinke og urter
4 kyllingfileter
4 skiver parmaskinke
2 egg
100 g parmesanost
1 dl frisk timian
1 dl frisk salvie
1 ss balsamico-eddik
salt & pepper
landbrød
Pisk eggene sammen med salt og pepper, finhakk fersk timian og salvie og ha i blandingen, pensle kyllingfiletene med det hele og rull i finrevet parmesanost. Legg et par skinkeskiver ut på et brett og rull de rundt kyllingfileten. Varm litt olje i en panne på middels varme og stek kyllingfiletene til skinken blir sprø, ca. 5 minutter. Legg kyllingene i en ildfast form, bland balsamicoen med fettet som er igjen i pannen, øs dette over kyllingene og stek dem ferdig i ovn på 200° grader i knappe ti minutter.
Mozzarellasalat
2 mozzarella, fersk
20 cherrytomater
2 dl frisk basilikum
1 hvitløksbåt
2 ss olivenolje, extra virgin
3 ts hvit balsamicoeddik
havsalt
nykvernet sort pepper
parmesan
Skjær tomatene i to. Bruk gjerne søte og smakssterke små klasetomater. Bryt mozzarellaen i klumper. Rens hvitløk og skjær i ultratynne skiver. Bland med hele basilikumblader i en bolle og vend inn olje og balsamicoeddik. La stå 10 minutter eller mer i kjøleskap slik at salaten setter seg.
Legg på serveringsfat, dryss over havsalt og godt med nykvernet pepper og høvle over litt ekte parmesanost. Skvett evt. over litt olivenolje også helt til slutt.
Server med nybakt landbrød og saltet smør.
Anbefalt drikke; Seghesio Sonoma Zinfandel 2008