Lammecarré med sprø potetskiver, mynte og ruccola

Dette er en nydelig og lett liten rett med friske og syrlige smaker til det møre kjøttet.

1 side lammecarré
solsikkeolje
salt og nykvernet pepper

Del lammecarréen mellom ribbene og krydre kjøttet med salt og pepper. Stek det på høy varme i solsikkeolje på begge sider til den får en god og litt sprø stekeskorpe.

mynteblanding
2 skiver loff
1 dl extra virgin olivenolje
(Selvapiana)
2 ss mynte
1 ss basilikum
3 ss bladpersille
1 fedd hvitløk
1/2 sitron (revet skall og juice)
salt og nykvernet pepper

Skjær bort skorpen og tørk loffskivene i ovnen på 160° i 15 min. og smuldre de i små biter i hendene. Finhakk basilikum, mynte, bladpersille og hvitløk og bland sammen i en liten bolle. Ha i olivenolje og sitronskall, bland forsiktig. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Pass på å ikke ha for mye sitronjuice i blandingen. Loffbitene skal i blandingen helt til slutt for å beholde sprøheten bedre.Capitel de Roari

ruccolosalat
2 bunter ruccolosalat
50 g revet parmesan
1 ss sitronsaft
3 ss extra virgin olivenolje (Selvapiana)
nykvernet pepper

 

Legg ruccolosalaten i isvann i 15 min og tørk den godt. Bland salaten med revet parmesan, sitronsaft, olivenolje og nykvernet pepper.

sprø potetskiver
4 poteter
smør eller olje til pensling
maldonsalt

Skrell potetene og skjer de i tynne skiver, 1-2mm. Pensle med klaret smør eller olje. Ta på litt maldonsalt og stek skivene sprø på en plate i ovnen på 225° i ca 10 min. Server straks.

Her har jeg valgt en fyldig men samtidig en frisk vin, Capitel de Roari Amarone della Valpolicella Classico 2009 som gjorde susen til denne retten.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: