Lammecarré med sprø potetskiver, mynte og ruccola
Dette er en nydelig og lett liten rett med friske og syrlige smaker til det møre kjøttet.
1 side lammecarré
solsikkeolje
salt og nykvernet pepper
Del lammecarréen mellom ribbene og krydre kjøttet med salt og pepper. Stek det på høy varme i solsikkeolje på begge sider til den får en god og litt sprø stekeskorpe.
mynteblanding
2 skiver loff
1 dl extra virgin olivenolje
(Selvapiana)
2 ss mynte
1 ss basilikum
3 ss bladpersille
1 fedd hvitløk
1/2 sitron (revet skall og juice)
salt og nykvernet pepper
Skjær bort skorpen og tørk loffskivene i ovnen på 160° i 15 min. og smuldre de i små biter i hendene. Finhakk basilikum, mynte, bladpersille og hvitløk og bland sammen i en liten bolle. Ha i olivenolje og sitronskall, bland forsiktig. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Pass på å ikke ha for mye sitronjuice i blandingen. Loffbitene skal i blandingen helt til slutt for å beholde sprøheten bedre.
ruccolosalat
2 bunter ruccolosalat
50 g revet parmesan
1 ss sitronsaft
3 ss extra virgin olivenolje (Selvapiana)
nykvernet pepper
Legg ruccolosalaten i isvann i 15 min og tørk den godt. Bland salaten med revet parmesan, sitronsaft, olivenolje og nykvernet pepper.
sprø potetskiver
4 poteter
smør eller olje til pensling
maldonsalt
Skrell potetene og skjer de i tynne skiver, 1-2mm. Pensle med klaret smør eller olje. Ta på litt maldonsalt og stek skivene sprø på en plate i ovnen på 225° i ca 10 min. Server straks.
Her har jeg valgt en fyldig men samtidig en frisk vin, Capitel de Roari Amarone della Valpolicella Classico 2009 som gjorde susen til denne retten.
2 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Nydelig amarone, til en fantastisk hyggelig pris!
Absolutt! Utfordrer deg/dere til å teste retten med vinen 😉