Lammesadel
Gni kjøttet med hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Snitt fettsiden på sadelen.
Brunes i stekepanne i ca 5 minutter til kjøttet er gyllent og fettet er sprøstekt. Stekes videre med fettsiden opp i stekeovnen på 180° i ca 15 minutter. La kjøttet hvile i ca 10 minutter. Skjær deretter kjøttstykket opp langs ribbena. Serveres med poteter opskjært i båtformer. Potetene legges i langpanne med olje, salt og hvitløk og settes i ovnen i 200° i 30 minutter. Brun champignon og løk med litt olje, smør og soya saus, kok opp brokkoli og gulerøtter til.
rødvinssaus
1 ss smør
1 sjalottløk
1 hvitløksbåt
2 ss hvetemel
3 dl kraft eller buljong
3 1/2 dl rødvin
1 ts salt
1/2 ts timian
1/4 ts grovmalt pepper
2 ts ripsgelè
2 – 3 ss smør
Finhakk løk og hvitløk og fres det i 1 ss smør til det blir blankt. Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen. Tilsett timian og pepper og la sausen koke ca 15 minutter. Sil sausen. Kok opp, tilsett resten av vinen og rør inn ripsgelèen. Smak til med salt og rør inn 2 ss smør, slik at sausen blir blank.
Anbefalt drikke; Pio Cesare Barolo 2004
2 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Dette blir snaddr nåmpå 4. dag 🙂
Håper det smaker 🙂