Lammeskank med stekte rotgrønnsaker
En rimelig og velsmakende rett som er lett å lage.
for 4 personer
800g lammeskank
400g rotgrønnsaker (søtpotet, gullerot, kassava)
1 aubergin
2 dl hvitvin
4 dl lammekraft
3 ss smør
salt og pepper
olje til steking
Skjær av kjøttet fra benet. Bruk gjerne benet til å lage kraft av til neste middag. Skjær rutet spor i kjøttet på fettsiden, gni fettet godt inn med pepper og salt og stek kjøttet på sterk varme i olje med fettsiden ned, til fettet blir sprødt. La det hvile litt før du setter det inn i ovnen på 180° til kjernetemperaturen er 58° (oppskriften jeg hadde sa 54°, men som dere ser på bildet ble kjøttet litt lite stekt!:), ca 20min. Ta lammet ut og la det hvile til resten av ingerdiensene er klare.
Skrell røttene og skjær de i tynne biter, del de eventuelt også i to. Ha olje i stekepannen og stek rotgrønnsakene og auberginen til de er gylne. Legg skivene på et stekebrett med stekepapir under og sett i ovnen på 180° i noen minutter mens lammet hviler .
Kok inn hvitvinen i samme stekepannen, ha i lammekraften kok opp og la den redusere inn til halvparten av vesken. Monter inn smør og smak til med salt og pepper.
Anbefalt drikke: Ch. K Rouge 2008