Lun chevre og fiken med sherrysirup
til 4 personer
150 g chevre
4 ferske fiken
Skjær chevren i 2 cm tykke skiver og stek på medium varme i en tørr panne til de er lett karamelisert på den ene siden. Ta pannen av varmen og la de kjøle seg ned i pannen. Skyll fiknene i kaldt vann og skjær de i skiver. Legg de på et stekebrett og varm de i ovnen på 120°C til de er så vidt lune.
sherrysirup
1 dl sherry
1 dl lønnesirup
saften av 1/2 lime
Sherry, lønnesirup og limesaft kokes inn til det halve. Fordel den varme sausen på tallerkene, legg de lune fikene og shevren oppå. Ha gjerne litt av sirupen over fikene også.
2 ss pinjekjerner
8 røde pepperkorn
8 grønne pepperkorn
8 sorte pepperkorn
4 mynteblader
Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne på medium varme, avkjøl og kutt de i to. Pepperen støtes grovt i en morter. Bland de to sammen. Finkutt myntebladene. Garner med pinjekjerner, pepper og mynte. Server straks.
Nøgne Ø Aurora Australis (11%) kommer i en liten (0,25l) flaske, men har en stor smak. Det er et mørkt og kompleks øl med en del sødme men også balansert syre som gikk serdeles godt til denne desserten. Aurora Australis er et sammarbeidsprosjekt mellom Nøgne Ø og Bridge Road Brewers i Australia. Nøgne Ø har laget det samme brygget på whiskyfat og sendt det til Australia, mens Bridge Road sendte sitt resultat i eikefat som tidligere inneholdt rødvin, til Norge. Nøgne Ø har tidligere også brygget India Saison sammen med dem.
2 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Hei!
Takk for mange fine innlegg. Denne retten vil jeg gjerne prøve, bare et spørsmål; hva slags sherry bruker du? Undertegnede har for tiden kun en fino og en amontillado liggende.
-JH-
Hei Jan Henrik.
Jeg har selv brukt La Frontera Amontillado Superior (1201601) med godt resultat 🙂