Marokkansk fisk
Forrige lørdag var det igjen duket for middag for og av 14 godt voksne menn. Temaet var Nord-Afrika og Mellomøsten og et av mine bidrag var skrei på Marokkansk vis. En annerledes måte å tilberede fisken på og resultatet ble en lett krydret og saftig fiskerett som frister til gjentagelse.
til 4 personer
1 kg skrei (plommen)
1 boks kikerter 380g
4 store tomater
4 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
4 dl kyllingbuljong
1 ss spisskummen
1 ts løkpulver
1 ts paprikapulver
1/2 ts sort pepper
1 bunt koriander
1 ts salt
Ha litt olivenolje på en non-stick stekepanne på middels høy varme. Legg i hvitløk, og stek i 2-3 minutter til den er myk. Vask og kutt tomatene i terninger og ha de i stekepannen sammen med tomatpuré, kyllingbuljong, spisskummen, løkpulver, paprika, 1 liten neve koriander, salt og pepper. Legg i kikerter og la det hele småputre i ca 45 minutter, rør i blandingen av og til. Ha i mer kraft hvis sausen blir for tykk.
Jeg kjøpte inn en fint stykke plomme av skrei med skinnet på, vasket det i rennende kaldt vann og tørket det med kjøkkenpapir. Etter å skjært den i passe store porsjonsstykker kan du legge fiskestykkene pent i en olivenoljesmurt og lett saltet ildfast form, Ha over litt salt, pepper, paprika og en dæsj med olivenolje.
Når tomatsausen er ferdig, heller du den forsiktig over fisken og setter formen i ovnen på 200 grader C, i ca 15-20 minutter eller til fisken er gjennomstekt. Da er det bare å servere den, gjerne sammen med potetstappe og finkuttet koriander over. Enkelt og godt!
Et frekt men heldig valg av vin var denne gode rosèvinen fra Barolo by. Scarzello Diferènt 2013, er saftig som fiskeretten og har tyngde nok til å holde tritt med fylden og krydderet i sausen og samtidig friskhet nok til å løfte måltidet litt på slutten. Ikke bare var fiskeretten spennende og god i seg seg selv, men med denne vinen til ble det høylydt smatting og mange smil rundt bordet.
tidligere artikkel om Diferènt 2013.