Massolino Barbera d’Alba Gisep 2011
Det finnes noen viner jeg gjerne betaler litt mer for for å få en ekstra god smaksopplevelse. Massolinos Barbera d`Alba Gisep 2011 er akkurat en slik vin og årgang. Unn deg det lille ekstra og opplev en spesiell vin!
Giuseppe Massolino etablerte Azienda Agricola Vigna Rionda di Massolino Giuseppe e Figli i 1896. I dag drives gården av Franco Massolino som er 4. generasjon vinmaker. Massolino holder til i sentrum av byen Serralunga i det østligste hjørnet av DOCG Barolo. Vinmarkene er i øyeblikket på totalt 23 hektar, med en årlig produksjon på 130 000 flasker.
I den sørlige delen av Vigna Rionda markene (som regnes som en av de beste vinmarkene i hele Piemonte), med sørvestlig eksponering, dyrkes barberadruen som blir til Gisep. Jordsmonner her er varmere, dypere og rikere, så det er ikke første gang det kommer supre Barbera Gisep herfra. Franco tok over gården i 1994 og har utviklet den videre til en av de viktigste gårdene i Piemonte. Hans første årgang av Gisep kom i 1998.
Gisep 2011 har fått 5-7 dagers gjæring i 31-34 grader C i temperaturkontrollerte ståltanker, etterfulgt av 18 måneders lagring på Allier eikefat, og 6 måneders flaskelagring før salg.
Dette er litt av en godsak! En saftig og fyldig barbera med ekstra fin struktur og balanse. Silkemyk vin! Her er rikelig med smaker av kirsebær, solbær, plommer og blåbær med en syrlig og kjølig undertone. Integrert bruk av eik, avslepne tanniner og en lang og god utgang. En vin som godt kan lagres i 4-5 år til. Anbefalt serveringstemperatur på denne er 18-20° C.
Gisep 2011 er en utmerket vin å drikke uten mat, men den vil også gå bra til auberginboller eller kylling cacciatore.
Massolino Barbera d’Alba Gisep 2011
Andre av Massolinos viner på Vinmonopolet finner du her.
Tidligere artikler om Gisep:
Massolino Barbera d’Alba Gisep 2008
Kalvegryte med Gisep 2008 i glasset
2 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Jeg er helt enig med deg om denne vinen. Den er virkelig en godsak! Nå er det noen år siden jeg smakte den sist, men jeg ble minnet på denne nå og kommer nok til å kjøpe den igjen ved første anledning.
Hei Morten.
Jeg har smakt den igjen og er ikke i tvil om at vinen, og spesielt denne årgangen, er en av de beste Barberaene som er å få tak i nå!