Asiatisk mangosalat med andebryst

Det begynte med et tilfeldig innkjøp av to fine andebryst og etter litt googling endte jeg opp med en enkel men svært god salat med leskende og saftige smaker til middag. Sausen og andekjøttet hjalp også med å få frem et umiskjennelig preg av umami. Diggbare smaker som ble understreket av den…

Les mer


Purre og potetsuppe

Nok en digg suppe å forbarme seg over utover høsten! Rykende varm, fyldig og mettende med salt og god chorizo pølse og baconbiter til, akkopagnert av en spesielt god Chardonnay fra California. Nam! -  -  - til 4 personer 1 purreløk 3 poteter 2 hvitløksfedd olivenolje 2 ss smør 2 sjalottløk 1 L…

Les mer


Mektig kantarellsuppe

Denne høsten har vært et ekstremt godt soppår, spesielt hjemme hos meg har det blitt mye kantarell. Jeg fant en oppskrift som jeg har gjort noen endringer på og laget ved et par anledninger allerede, en mektig god suppe matchet med en spesielt god Juravin. - - - til 4 personer 3 gode never…

Les mer


Torsk på Marokkansk vis

Jeg blir liksom ikke lei av å lage denne retten, den er bare saftig og velsmakende. En litt annerledes måte å tilberede fisken på men resultatet ble en lett krydret og saftig fiskerett som frister til gjentagelse. Denne gang ble den servert med Bibi Greatz sin flotte musserende Bollamatta til! -…

Les mer


Kremet asparges-risotto

Jeg har det mye moro med å teste ut nye risotto-kombinasjoner og mange av de blir svært vellykket. Som denne. Vellykket var også vinvalget, både med og uten mat. Inspirasjon til retten er hentet fra: Federicofusca - - - til 2 personer 300 g Carnaroli risottoris 2 bunter asparges 3 glass hvitvin 1…

Les mer


Andebryst med trekkspillpoteter

Inspirert av Gladkokken sin oppskrift og fremgangsmåte på and snekret jeg sammen et måltid med noen endringer og en superfin Pinot Noir (Spätburgunder) fra Tyskland. Et måltid som garantert vil bli laget på nytt! -  -  - til 4 personer 3 stk andebryst 12 stk delikatesseløk 400 g kantarellsopp 4…

Les mer


Søtpotetsuppe med kidneybønner

Dette er et salig godt og sunt måltid med mektige smaker! Oppskrift er lånt fra Lise Finckenhagen med noen justeringer og med et spesielt godt vinvalg som holdt meg smattende rundt middagsbordet ekstra lenge. Det er noe med når mat og vin sammen forhøyer totalopplevelsen! - - - til 4 pers 1 boks…

Les mer


Skrei med søtpotetstappe

Skreisesongen er her igjen og jeg har dradd frem en gammel oppskrift og gitt den nytt liv. Måltidet smakte helt supert også denne gangen sammen med Chardonnayen fra Chateau de Fuisse i Burgund. Den var en perfekt følgesvenn til den kremete sausen, søtpotetstappen og den ferske skreien. -  -  - 4…

Les mer


Toskansk laks

Denne retten ble ganske populær da jeg la den ut på instagram for en stund tilbake. Her kommer oppskriften og det flotte vinvalget etter å ha laget retten med nok et godt resultat. Retten er superenkel å lage og tar toppen 30 minutter fra start til slutt. *  *  * til 2 personer 4 skinnfrie…

Les mer


Stekt torsk med røkt paprikapulver

Torskefilet krydret med røkt paprika? Jeg var litt usikker, men siden det ble anbefalt, var jeg nysgjerrig nok til at jeg måtte prøve det .... og det smakte utmerket! Igjen med en god vin til! -  -  - til 4 personer 900 g torskefiléer olivenolje 2 ts røkt paprikapulver 8 stk baby-gullerøtter 1…

Les mer


Short ribs/oksebryst

Veldig enkelt å tilberede, supermørt kjøtt, og sausen.... det må være en av de beste jeg noen gang har laget! Av og til behøver ikke måltidet bestå av for mye ingredienser og denne gangen var det helt perfekt! Valg av vin til maten viste seg også å være av det bedre slaget:) -  -  - til 4……

Les mer


Helstekt entrecòte

Jeg har laget entrecòte mange ganger før men aldri med dette tilbehøret og sausen til. Det skal ikke bli siste gang for dette var svært godt! Restene dagen etter smakte om mulig ennå bedre. - - - Til 4 personer 1 kg entrecote 6 ss rapsolje 6 ss usaltet smør 6 kvaster timian 6 kvaster rosmarin 4…

Les mer