Fiskecurry med sitronris
21. mai 2014
Det er veldig gøy å lage nye retter som gjør middagsopplevelsen til noe ekstra! Nigela Lawsons oppskrift ble halt ut av boken hennes "Smak av sommer", og disket opp på en travel hverdag i går! Alt jeg trengte å gjøre var å planlegge bittelitegrann dagen i forveien, handle inn på veien hjem og…
Fiskesuppe med Uer og Rouille
7. mai 2014
Midt i hektiske konfirmajonsforberedelser til vår yngste sønn, Ludvig, fant jeg oppskriften til denne suppen som Ole Martin Alfsen har snekret sammen. Maten tok en halvannen time å lage og resultatet ble noen mette og fornøyde familiemedlemmer rundt bordet. Ole Martin har også laget en god rød og…
Mascarponeterte
3. mai 2014
Denne friske og deilige terten fikk jeg første gang servert da jeg filmet en serie matprogrammer for TV2 på Vianvang med Arne Brimi og konditor Lars Lian i 2007. Terten har blitt laget mange ganger siden den gang og deles herved med dere. Oppskriften til terten er det Lars Lian som har stått for,…
Søtpotetsuppe
30. april 2014
Dæggern, dette var en god suppe. Sødmefull, lett spicy, frisk, fyldig og mettende! En stor mat- og vinopplevelse. Suppen ble servert til middag i går, tirsdag, som vi ble sittende i 3 timer og nyte. til 4 personer 1 kg søtpoteter 1 ss peanøttolje 1 stor rød chili 2 ts spisskummin 2 ss fersk…
Svinesautè
23. april 2014
Har du alle ingrediensene klare tar det bare en times tid å lage denne fine og lett spicy retten. Dette er en enkel, smaksrik og rask hverdagsrett. Skeier du ut med litt vin til, for eksempel en Riesling Kabinett, får du et fullendt måltid. til 4 personer 800 g indre- eller ytrefilet av svin 8 dl…
Lakseconfit i soppolje
19. april 2014
Jeg tok sjansen på å lage denne retten fra Eivind Hellstrøms bok, Verdens Beste. Règis Marcon hadde laget en lakserett som så overkommelig ut til å gjenskape. Med noen justeringer ble jeg noenlunde fornøyd med utseende og veldig fornøyd med smaken. Jeg hadde "tilfeldigvis" noen viner til test som…
Iskake med multer
9. april 2014
Denne iskaken fikk jeg servert hos min søster Janne i fjor jul, en kake som ga mersmak. Selv om det ikke er multesesong nå (brukte frosne bær), var det på tide å få laget min egen versjon av den. Resultatet ble at jeg ikke klarte å beherske meg og forspiste meg grundig! nøttebunn 250 g mandler 200…
Brownies med bringebær og hvit sjokolade
2. april 2014
Eivind Ell har igjen pønsket ut en eminent oppskrift! Mange har laget brownies før og noen har vært bedre enn andre, men ingen har vært så god som denne! 8 egg 125 g mel 250 g smør 800 g sukker 500 g mørk sjokolade (Valhrona Manjari 64%) 100 g hvit sjokolade (Valhrona Ivoire 35%) 1 kurv frosne…
Torsk i potetsuppe
21. mars 2014
I søken etter nye retter å lage finner jeg gjerne gode forslag fra uventet hold. Denne gangen fant jeg forslaget til torsk i potetsuppe i gratisbladet "Glad i Mat" som matkjeden ICA gir ut. Jeg gjorde bare noen få justeringer, resultatet ble en veldig enkel, veldig god og veldig sunn rett! til 4…
Osso Buco in bianco
11. mars 2014
Osso Buco ("bein med hull") er en spesialitet fra Milano som er laget på kalveskank. Her er retten presentert på den originale måten, jeg har tidligere også laget den med lam og tomatsaus. Oppskriften til den versjonen finner du her. til 4 personer 1 kg kalveskank 2-3 ss hvetemel 1 stor løk 3…
Raspeballer (Klöße)
26. februar 2014
Hvor mange ganger jeg har tatt heisen opp i 6 etasje i den ene av de tre høyblokkene i på Helleneset i Bergen for å besøke min farmor, Rose Marie, eller "Olle Brolle" som vi kalte henne, vet jeg ikke. Men det var ikke få ganger. Besøkene og middagene jeg fikk der sitter som et kjært og godt minne,…
Kylling Cacciatore
19. februar 2014
Denne italienske retten Cacciatore ("jeger") er ikke så ulik den franske retten, Coq au vin. Den eneste forskjellen er vel at franskmennene bruker fransk vin, og italienerne italiensk vin. Retten skiller seg også ut i Italia ved at norditalienerne helst bruker hvitvin, mens søritalienerne helst…