Rabarbra financier

Denne desserten fikk jeg servert på Solstrand Hotel for en tid tilbake. Den smakte kjempegodt og selv om jeg ikke fikk vridd oppskriften ut av kokken, har jeg endelig funnet frem til en fullgod erstatningsoppskrift som gir ca 10 stk financierer. Det ferdige produktet her gir ikke kred til den…

Les mer


Ovnstekt Stangekylling med sopprisotto

Jeg har tidligere laget en meget god rett, Indisk kyllingsuppe, innsendt av Marius Søbye. Denne gangen er det hans oppskrift på ovnstekt kylling med risotto som gleder smaksløkene. 1 hel Stangekylling (ca. 1,7 kg) 2 kvister fersk rosmarin 1 ts paprikapulver 1 ts chilipulver 200 g godt smør 4 fedd…

Les mer


Pai med bacon og spinat

Denne paien er det kona som skal ha æren for å ha laget, en fantastisk sunn og god pai. Den ble fortært sist helg på en dag som ga lovnader om en snarlig sommer. bunn 150 g meierismør 3 dl hvetemel 2 ss vann Bland romtemperert smør, hvetemel og vann sammen og elt med hendene til en fast og fin…

Les mer


Mat i New York

Da er tiden kommet for å dele materfaringene min kone, våre to tenåringsgutter og jeg, gjorde oss på vår påsketur til New York. Med et stramt budsjett var det ikke rom for å spise på de dyreste stedene, men vi fant frem til noen hyggelige steder med god mat og hyggelig betjening. The Bowery Diner…

Les mer


Sjokoladekake med hasselnøtter

En mektig sjokoladekake med en noe uvanlig kryddersammensetning. Oppskriften er hentet fra Sverre Sætres bok, Sverres Sjokolade. 150 og 100 g sjokolade (70% kakao) 150 g hasselnøtter 200 g sukker 250 g smør 7 egg 120 g hvetemel 10 g malt kanel 10 g malt ingefær 3 g malt anis 15 g kakaopulver Kle…

Les mer


Oksehale med fersk pasta

Oksehalen ble kjøpt fersk hos Grønland Basar før påske og frosset ned. Vel hjemme fra påskeferie var det bare å ta den ut og la den tine over natten og gjøre den klar for 6 timer i gryten mens vi kunne sitte ute i vår lille byhage og nyte solen. Oppskriften er inspirert fra Heia Mat og Lise von…

Les mer


Lammecarré med sprø potetskiver, mynte og ruccola

Dette er en nydelig og lett liten rett med friske og syrlige smaker til det møre kjøttet. 1 side lammecarré solsikkeolje salt og nykvernet pepper Del lammecarréen mellom ribbene og krydre kjøttet med salt og pepper. Stek det på høy varme i solsikkeolje på begge sider til den får en god og litt…

Les mer


Indisk kyllingsuppe

Oppskriften til denne retten har jeg fått av en god venn og trofast leser, Marius Søbye. Kun små endringer er gjort. En herlig rett som sammen med vinvalget gav en ultimat mat og vin-opplevelsen. 1 hel kylling 15 økologiske rå, scampi 10 hele pepper 2 l vann salt Tørk av kyllingen og del den i 4-6…

Les mer


Sprøstekt fjellørret med appelsinkokt fennikkel og riskake

til 4 personer 2 hele fjellørret 40 g usaltet smør 4 ss rømme salt og pepper Klaret smør Varm opp en panne med 250g usaltet smør på svak varme. Etter 15-20 minutter, heller du forsiktig det klare smøret gjennom et kaffefilter over i et glass. Melkeproteinet på bunnen skal ikke være med (se en fin…

Les mer


Kjøttboller i rødvinssaus

til 4 personer 600 g kjøttdeig av lam 50 g spekeskinke 4 skiver loff 2 dl rødvin 1 dl melk 1 ss kapers 1 løk 1 gulrot 10 g salt 2 hvitløksbåter 2 ss olivenolje 1 ss fennikkelfrø 1 stilk stangselleri 2 ss nyrevet parmesan 1 bunt basilikum 10 salvieblader 1 boks hele tomater uten skinn Skjær bort…

Les mer


Pasta med laks og asparges

Ferdig middag på 40 minutter. til 4 personer. 600 g laksefilet 500 g fersk tagliatelle 1 bunt asparges 16 små tomater 3-4 ss soyasaus 2-3 ss taggiasche olivenolje 1/2 sitron salt og pepper Tørk av laksen og legg den på en ildfast form enten med bakepapir under eller smurt godt med smør i bunnen.…

Les mer


Parmesanchips med syltede tomater og parmaskinke

Dette er deilig fingermat som er superlett å lage. 250 g parmesan 300 g pomamore 200 g parmaskinke rapsolje Finrasp parmesanen og bruk en liten rund form til å plassere parmesanen i et tynt lag på et stekebrett med et lett oljet stekepapir. Dytt parmesanen litt ned med en skje slik at den får en…

Les mer