Entrecot i soppsaus

I går kveld kom en kompis, Kåre, innom med noen flotte entrecot steker. På en time snekret vi sammen dette måltidet med det jeg hadde tilgjengelig på kjøkkenet. Det beste valget av de to vinene vi smakte til var helt klart Villa Cafaggio Chianti Classico 2009. til 2 personer 2  entrecotfileter 12…

Les mer


Vårlaks med Norsk asparges

Denne retten, innsendt av Oddgeir Sørensen, er et av mine tre uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer! til 4 personer 180 g SALMA 6 stk Norske grønn-asparges 6-8 villasparges 8 stk mandelpoteter 200 g blåskjell 120 g Smør 0,6 dl fløte 1 ss sennep 1 sitron litt salt litt…

Les mer


Sopprisotto med Barolo

Under et besøk hos Guiseppe Rinaldi nå i august ble jeg tipset av hans datter, Marta, om å ha et glass barolo i risottoen. Det ble et dyrt måltid siden jeg like godt brukte Rinaldis Barolo Ravera 2007. Men det smakte utmerket og risottoen gikk meget godt til Baroloen også. til 4 personer 300 g…

Les mer


Ovnstekt sei

til 4 personer 800 g seiefilet 0,5 dl rapsolje 1 stk rødløk 1 stk rød paprika 3 fedd hvitløk 2 vårløk 6 stk tomater 1 stk sitron 3 ss frisk ruccola 3 ss frisk persille 3 ss frisk oregano salt og pepper Sett stekeovnen på 200 grader. Tørk av fisken med kjøkkenpapir, dryss salt og pepper over den…

Les mer


Lam i appelsinsaus

700 g ytrefilet av lam 4 fedd hvitløk 1 ss rosmarin 1 ss timian 1 ss merian salt & pepper appelsinsaus 3 appelsiner 1 dl sukker 4 ss balsamicoeddik 2 ss smør pepper salt Bland sammen krydderne i litt olje og gni det godt inn i steken. Ha en en blanding av rapsolje, smør og pepper i bunnen av…

Les mer


Appelsinsaus

3 appelsiner 1 dl sukker 4 ss balsamicoeddik 2 ss smør pepper salt Fordel sukkeret utover stekepannen og sett platen på medium varme. Når sukkeret begynner å smelte kan du forsiktig helle i balsamicoeddiken. La det koke inn til sirup. Spe på med ferskpresset appelsin. La det koke opp, hold varm i…

Les mer


Grillet indrefilet, okse

til 4 personer 1 kg indrefilet okse salt og pepper Tørk av kjøttet, gni inn nykvernet pepper og salt. Legg kjøttet på grillen, på svak varme, med lokk over i ca. 20 minutter. La den hvile i ca 15 min. uten å dekke den til før du skjærer den opp. Mens jeg ventet på at kjøttet skulle bli ferdig ble…

Les mer


Kylling med sataysaus og nudlesalat

5 kyllingbryst flytende honning frisk koriander 1 frisk rød chili 1/2 hvitløksfedd 3 ss grov peanøttsmør soyasaus ingefær 1 lime Ha koriander, chili, hvitløk, peanøttsmør, ingefær, soyasaus, revet limeskall og saften fra 1 lime, litt vann i en bolle og kjør med en stavmikser. Smak til med salt og…

Les mer


Lammeskank med stekte rotgrønnsaker

En rimelig og velsmakende rett som er lett å lage. for 4 personer 800g lammeskank 400g rotgrønnsaker (søtpotet, gullerot, kassava) 1 aubergin 2 dl hvitvin 4 dl lammekraft 3 ss smør salt og pepper olje til steking Skjær av kjøttet fra benet. Bruk gjerne benet til å lage kraft av til neste middag.…

Les mer


Blanc Manger Coco

oppskrift: Eivind Landsvik Dette er en ekstremt enkel, veldig frisk og supergod dessert. 500 g kokosmelk 250 g fløte 250 g melk 200 g sukker 10 flak gelatin 1 stjerneanis 1 vaniljestang 1 halv kanelstang 1 halv ananas Legg gelatinen i vann. Kutt ananas i små terninger mens du koker opp resten av…

Les mer


Fruktterte

oppskrift: Eivind Landsvik bunn 220 g mel 200 g mykt smør 100 g mandler 100 g melis 20 g kakao Mal mandlene, tilsett alt det tørre og til slutt smøret. Elt deigen for hånd til den har en fast konsistens. La den så hvile i kjøleskapet i 30 min. Bak ut deigen og trykk den ut i en terteform. Stek…

Les mer


Oliventrekt skrei

til 4 personer oppskrift: Stig Juelsen 800 g skreifilet 3 dl olivenolje 1 dl hvitvin Salt fisken godt og la den ligge i ca 5 min. Tørk av saltet, kok opp hvitvinen og ha i oljen. Legg fisken forsiktig i oljen og la den trekke i ca 5-7 min eller til den er ferdig. Ta ut fisken og legg den i…

Les mer