Villsvinstek med hasselbackpoteter

til 6 personer 1,2 kg villsvin NB! På grunn av faren for trikiner må kjøttet fryses (-20° i 2 uker) og/eller gjennomstekes ved at det får en kjernetemperatur på mer enn 68°. Krydre steken med ferskvernet pepper og sett den i stekeovnen på 80° i 10 timer til steken har en kjernetemperatur på 70°.…

Les mer


Naboens ostekake

oppskrift: Kåre Sponberg 1 beger lettrømme 1/3 liter kremfløte 500 g snøfrisk 1 pk sitrongele (freia) 1 pk Bixit havrekjeks 200 g smør 3 egg Sett smøret til smelting, og knus kjeksene med hendene i mellomtiden. Bland inn smøret og jevn blandingen inn i en kakeform. Kok opp halvparten av vannet…

Les mer


Elgbiff med bacon

til 4 personer 700 g elgbiff bacon pepper & salt Skjær stykker av indre eller ytrefileten i omtrent samme tykkelse som baconstrimlen. Trekk baconstrimlen rundt biffen og fest med en tannpirker. Husk å bruke tannpirker uten fluor. Ha på pepper og salt på biffene og brun de på en panne med litt…

Les mer


Kalvegryte

1 kg mørt kalvekjøtt 3 ss olivenolje 3 ss rødvinseddik 1 dl rødvin 2 ss tomatpurè 3 laurbærblader 1 kvast rosmarin 1 kanelstang 9 dl vann 8 stk småløk 2 ss brunt sukker nykvernet pepper salt Skjær kjøttet i store terninger. Ha olivenoljen i en jerngryte og brun kjøttet. Ta det ut og la det hvile…

Les mer


Sitronterte

til 8 personer 2 dl malte mandler 5 dl hvetemel 2 ss sukker 2 ts revet sitronskall 150 g smør 1 eggeplomme Bland malte mandler, hvetemel, sukker og sitronskall i en bolle. Smuldre inn smøret med hendene til en kornet blanding. Elt inn eggeplommen i deigen og tilsett litt vann hvis deigen blir litt…

Les mer


Sjokoladeterte

oppskrift: Eivind Landsvik bunn 220 g mel 200 g mykt smør 100 g mandler 100 g melis 20 g kakao Mal mandlene, tilsett alt det tørre og til slutt smøret. Elt deigen for hånd til den har en fast konsistens. La den så hvile i kjøleskapet i 30 min. Bak ut deigen og trykk den ut i en terteform. Stek…

Les mer


Urtetrekt indrefilet i rosmarinsjy

Trekt (kokt) indrefilet? Jeg var litt usikker på denne fremgansmåten til Brimi, men siden det nettopp var han som foreslo det, lot jeg det stå til. Resultatet ble en super saftig og mør stek. Med rosmarinsjy og Occhipintis Nero D`Avola til ble det et godt og harmonisk måltid. til 4 personer 800 g…

Les mer


Tom Ka Gai (Thailandsk kyllingsuppe)

4 stk kyllingfileter 2 bokser kokosmelk 1 stk lime, saft og skall 6 stk vårløk 3 fedd hvitløk 1 rød chili 1 gulrot 6 sjampinjonger 1 stang sitrongress 3 cm galangal 3 ss olje til steking 2 dl vann 1 hønsebuljongterning 3 ss soyasaus frisk koriander Skjær kyllingfiletene i tynne strimler, bland i…

Les mer


Italiensk landbrød

gir 3 brød 7 dl vann 1 kg hvetemel 200 g durumhvete 100 g sammalt rug 40 g havsalt 20 g fersk gjær rugmel til strø Varm vannet til 30, smuldre gjæret i og rør til alt er løst opp. Bland alle ingrediensene og spe på med vesken mens du elter godt. Kjør deigen i 3 min., øk hastigheten og elt videre i…

Les mer


Nøttekake med sjokolade og krem

bunn 5 mellomstore egg 4 dl melis 2 ts bakepulver 5 dl hasselnøtter Kjør nøttene uten skall (blansjerte) i en kjøkken-maskin til de er grovmalte. Bland sammen nøtter, bakepulver og 1 dl melis. Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen med en…

Les mer


Andebryst med olivensaus

til 4 personer 2 andebryst (à 150g) 2 ts korianderfrø 2 ts svart pepperkorn 2 ts maldonsalt 2 hvitløksfedd salt Gni andebrystene inn med en blanding av knust pepper, korianderfrø og salt. Ta skallet av og knus hvitløken med flatsiden på en kniv. Varm opp en stekepanne på middels varme med smør,…

Les mer


Semifreddo

oppskrift: Eivind Landsvik til 10 porsjoner 125 g rosiner 50 g mørk sjokolade 75 g sukker 250 g mascarpone 2 egg 2,5 dl fløte 2 dl Amaretto Hell rosinene i en bolle og hell over amaretto til det dekker. La det marinere i 1-2 døgn. Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk fløten til krem. Vend…

Les mer