Villsvinstek med hasselbackpoteter
15. april 2012
til 6 personer 1,2 kg villsvin NB! På grunn av faren for trikiner må kjøttet fryses (-20° i 2 uker) og/eller gjennomstekes ved at det får en kjernetemperatur på mer enn 68°. Krydre steken med ferskvernet pepper og sett den i stekeovnen på 80° i 10 timer til steken har en kjernetemperatur på 70°.…
Naboens ostekake
9. april 2012
oppskrift: Kåre Sponberg 1 beger lettrømme 1/3 liter kremfløte 500 g snøfrisk 1 pk sitrongele (freia) 1 pk Bixit havrekjeks 200 g smør 3 egg Sett smøret til smelting, og knus kjeksene med hendene i mellomtiden. Bland inn smøret og jevn blandingen inn i en kakeform. Kok opp halvparten av vannet…
Elgbiff med bacon
4. april 2012
til 4 personer 700 g elgbiff bacon pepper & salt Skjær stykker av indre eller ytrefileten i omtrent samme tykkelse som baconstrimlen. Trekk baconstrimlen rundt biffen og fest med en tannpirker. Husk å bruke tannpirker uten fluor. Ha på pepper og salt på biffene og brun de på en panne med litt…
Kalvegryte
23. mars 2012
1 kg mørt kalvekjøtt 3 ss olivenolje 3 ss rødvinseddik 1 dl rødvin 2 ss tomatpurè 3 laurbærblader 1 kvast rosmarin 1 kanelstang 9 dl vann 8 stk småløk 2 ss brunt sukker nykvernet pepper salt Skjær kjøttet i store terninger. Ha olivenoljen i en jerngryte og brun kjøttet. Ta det ut og la det hvile…
Sitronterte
12. mars 2012
til 8 personer 2 dl malte mandler 5 dl hvetemel 2 ss sukker 2 ts revet sitronskall 150 g smør 1 eggeplomme Bland malte mandler, hvetemel, sukker og sitronskall i en bolle. Smuldre inn smøret med hendene til en kornet blanding. Elt inn eggeplommen i deigen og tilsett litt vann hvis deigen blir litt…
Sjokoladeterte
19. februar 2012
oppskrift: Eivind Landsvik bunn 220 g mel 200 g mykt smør 100 g mandler 100 g melis 20 g kakao Mal mandlene, tilsett alt det tørre og til slutt smøret. Elt deigen for hånd til den har en fast konsistens. La den så hvile i kjøleskapet i 30 min. Bak ut deigen og trykk den ut i en terteform. Stek…
Urtetrekt indrefilet i rosmarinsjy
9. februar 2012
Trekt (kokt) indrefilet? Jeg var litt usikker på denne fremgansmåten til Brimi, men siden det nettopp var han som foreslo det, lot jeg det stå til. Resultatet ble en super saftig og mør stek. Med rosmarinsjy og Occhipintis Nero D`Avola til ble det et godt og harmonisk måltid. til 4 personer 800 g…
Tom Ka Gai (Thailandsk kyllingsuppe)
30. januar 2012
4 stk kyllingfileter 2 bokser kokosmelk 1 stk lime, saft og skall 6 stk vårløk 3 fedd hvitløk 1 rød chili 1 gulrot 6 sjampinjonger 1 stang sitrongress 3 cm galangal 3 ss olje til steking 2 dl vann 1 hønsebuljongterning 3 ss soyasaus frisk koriander Skjær kyllingfiletene i tynne strimler, bland i…
Italiensk landbrød
30. januar 2012
gir 3 brød 7 dl vann 1 kg hvetemel 200 g durumhvete 100 g sammalt rug 40 g havsalt 20 g fersk gjær rugmel til strø Varm vannet til 30, smuldre gjæret i og rør til alt er løst opp. Bland alle ingrediensene og spe på med vesken mens du elter godt. Kjør deigen i 3 min., øk hastigheten og elt videre i…
Nøttekake med sjokolade og krem
23. januar 2012
bunn 5 mellomstore egg 4 dl melis 2 ts bakepulver 5 dl hasselnøtter Kjør nøttene uten skall (blansjerte) i en kjøkken-maskin til de er grovmalte. Bland sammen nøtter, bakepulver og 1 dl melis. Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen med en…
Andebryst med olivensaus
15. januar 2012
til 4 personer 2 andebryst (à 150g) 2 ts korianderfrø 2 ts svart pepperkorn 2 ts maldonsalt 2 hvitløksfedd salt Gni andebrystene inn med en blanding av knust pepper, korianderfrø og salt. Ta skallet av og knus hvitløken med flatsiden på en kniv. Varm opp en stekepanne på middels varme med smør,…
Semifreddo
6. januar 2012
oppskrift: Eivind Landsvik til 10 porsjoner 125 g rosiner 50 g mørk sjokolade 75 g sukker 250 g mascarpone 2 egg 2,5 dl fløte 2 dl Amaretto Hell rosinene i en bolle og hell over amaretto til det dekker. La det marinere i 1-2 døgn. Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk fløten til krem. Vend…