Bakt ishavsrøye på asparges
31. desember 2011
til 4 personer 400 g ishavsrøye-filet 4 ss lakserogn kål og asparges 1 lite kålhode 12 grønne asparges 1/2 lime 1 dl hvitvin 1 dl fløte 50 g usaltet smør 2 ss hakket gressløk Kok inn hvitvinen til det nesten ikke er noe igjen. Ha i fløte og kok opp. Ha i finsnitted kål og hele asparges og la det…
Stekt torsk på potetpurrè
23. desember 2011
for 4 personer Det ser kanskje ikke så godt ut som det faktisk smaker. Men fersk torsk på potetpurè og en salt saus, sammen med en kraftig barbera fra Renato Ratti ble en mektig god opplevelse. 800 g torskefilet 600 g poteter 12 hvitløksfedd 1 dl melk 2 dl fløte 100 g smør Kok potetene møre sammen…
Nøttekake
19. desember 2011
til 6 personer 150 g hasselnøttkjerner 110 g sukker 4 egg 15 g rosiner 5 cl cognac La rosinene trekke i cognacen noen timer, minst. Helst over natten. Rist nøttene i ovnen i ca 20 min på 180°. Ta de ut og gni av skallet med et håndkle. Kjør nøttene i en kjøkken-maskin til de er grovmalte. Evnt. kan…
Sennepssaus
8. desember 2011
1 dl appelsinsaft 1 dl gulrotsaft 1-2 dl fiskebuljong eller fiskekraft 1 ss grov helkorn sennep 2 ss kaldt usaltet smør salt/pepper cayennepepper sitronsaft Kok inn appelsinsaft, gulrotsaft og fiskebuljong til det halve. Tilsett sennep og pisk inn smøret. Smak til med salt, pepper, cayennepepper og…
Honninglasert elgstek
4. desember 2011
for 4 personer 600 g elgstek 5 fedd hvitløk 1/2 løk akasie honning salt & pepper Brun smør sammen med rapsolje i en panne. Tørk godt av steken og stek den på høy varme sammen med noen kvister rosmarin, i 1 min. på hver side. Ta ut steken og massèr inn honning, salt og pepper. Ha den i en…
Ovnsbakt Kje
19. november 2011
til 2 personer 0,8 kg kje (killing) 1 neve frisk ingefær 1 lime 1 ss persille 1 ss havsalt sort pepper 1 ts korianderfrø 1 ts fennikelfrø 2 gullerøtter 2 rødløk 2 persillerot 2 søtpoteter 150 g sellerirot 2,5 dl vann 1 ts salt Sett stekeovnen på 210°. Riv limeskall og press saften. Skrell og riv…
Grillet breiflabb med paprikasaus
31. oktober 2011
til 4 pers 800 g breiflabbfilet marinade 1 ss pesto 1½ ss olivenolje 1½ ss sitronsaft salt og pepper pesto 1 bunt frisk basilikum 2 ss pinjekjerner 2 fedd hvitløk 1 dl olivenolje 50 g revet parmesan salt / pepper Bland sammen pesto, olje, sitron, salt og pepper til marinade. La fiskeskivene trekke…
Crema Catalana
18. oktober 2011
til 8 personer 1 appelsin 8 dl kremfløte 2 dl melk 150 g sukker 4 kanelstenger 10 eggeplommer Vask appelsinen godt, tørk den og rasp av skallet (bruk kun det oransje da det hvite er bittert). Kok opp fløte og melk med halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken…
Ærfugl
11. oktober 2011
til 2 personer 2 stk ærfuglbryst 1 ts spisskummin 2 ss godt smør salt og pepper Salte og pepre kjøttet før det freses på middels varme i smør og spisskummin i en stekepanne. Gi det 1 min på hver side. Ta kjøttet av pannen og la det hvile mens ovnen varmes opp til 200°. Sett kjøttet i ovnen og la…
Bakt Lysing
6. oktober 2011
4 personer oppskrift fra Dinmat.no 500 g lysing 10 amandinepoteter 20 shitake sopp 1 bunt reddikk 2 vårløk 1 bunt klasetomater 1 ts sitronskall, revet 2 ss olivenolje meierismør 1 ts sherryeddik maldonsalt 1/2 dl vann Del fiskefileten i porsjonsstykker, behold skinnet på. Ha på salt og pepper.…
Helstekt Entrecot
27. september 2011
til 4 personer 1 kg entrecot smør salt & pepper Gni kjøttet med salt og pepper, brunes i en stekepanne med smør og olje. La den hvile noen minutter mens ovnen forvarmes til 115°. Stek kjøttet i ovnen i 20 minutts intervaller. Totalt skal det stå i ca 1,5 time, men ta det ut hvert 20…
Semifreddo
18. september 2011
til 8 personer 4 st eggehvite 4 stk eggeplomme 100 g sukker 1 stk vaniljestang 350 g kremfløte krokan 100 g mandler 100 g sukker 1 dl vann 25 g smør Pisk eggeplommene med 2/3 deler av sukkeret og vaniljefrø i en mikser på høyeste hastighet. Når eggedosisen er luftig piskes fløten til krem, vend…