Braisert Reinsdyrskank
21. desember 2010
1 skank pr person salt & pepper druekjerneolje Skankene er som regel frosne, så husk å ta de ut til tining dagen før. Har du lagt de i kjøleskapet bør du ta de ut 1 time før du skal begynne å tilberede de. Tørk av skankene og gni de inn med nykvernet pepper og salt. Varm opp en stekepanne på…
Kalvestek med stekte amandinepoteter
14. desember 2010
800 g kalvestek salt & pepper Pepre steken og sett den i en ildfast form i ovnen på 80º i ca 2 timer til steken har en kjernetemperatur på 65º. Dryss litt salt over steken og la den stå i 15 min. før du skjærer den opp. I mellomtiden kan du gå løs på denne gode sausen, Moscatelsaus.…
Moscatelsaus
11. desember 2010
3 ss drueolje 1/2 løk 3 fedd hvitløk 1 gulrot 2 ss brunt sukker 2 hele stilker frisk estragon 2 dl Moscatel dessertvin 5 dl oksekraft 2 ss smør Finhakk løk, hvitløk og gulrot og fres i en panne med drueoljen mens du rører forsiktig. Strø sukkeret jevnt over når løken er gyllen, la det smelte. Hell…
Sjokoladeparfaitkake med nøttebunn
4. desember 2010
nøttebunn 150 g mandler 150 g melis 4 eggehviter Mal mandlene i en kjøkkenmaskin, bland inn melis. Stivpisk eggehvitene og bland den forsiktig inn. Stek i smurt form (22-24 cm i diameter) ved 160 °C i 30-35 min. For en tid tilbake fant jeg en kombinert kakeform og kakefat som er veldig grei å…
Skysaus
28. november 2010
2 pk skysaus (3 dl vann) 2 dl matfløte 1 dl karamellsaus Følg anvisning på pakken, men bruk halvparten av vannmengden. Ha i matfløte og kok opp sausen mens du hele tiden rører om. Smak til med karamellsausen så den ikke blir for søt. La stå på platen på svak varme til den serveres. Karamellsaus 50…
Ovnsbakt ananas med chili
27. november 2010
1 hel ananas 2 ss honning 2 ss vann 1/2 dl limesaft 1/2 rød chili 1 vaniljestang Skrell ananasen og del den i fire. Skjær bort midtstilken. Legg ananasbåtene i en liten ildfast form. Press limesaft og bland det sammen med honning og vann. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha i honningblandingen.…
Hvit saus
25. november 2010
50 g smør 50 g hvetemel 6 dl melk 1 dl fiskebollesaft 1 ss muskat 1 ts cayenne pepper parmesan sitronskall maldonsalt salt Pisk smør og mel over middels varme i noen minutter i en tykkbundet kjele. Ha i litt melk og fiskebollekraft om gangen. Pisk jevnt i gryten hele tiden for å unngå å få…
Chilisuppe med safran og chorizo
20. november 2010
1 løk 3 hvitløksfedd 1/2 rød chili 2 ss rapsolje 1 ts safran 1 ts sukker 2 hønsebuljong terninger 3 ss tomatpuré 1 boks chilibønner 1 boks hele, røde, paprika 1 boks hakkede tomater 5 dl vann 1 ss ferskreven ingefær 4 chorizopølser salt & nykvernet pepper parmesan Skrell og finhakk løk,…
Helstekt entrecot m/fusilloni
10. november 2010
700 g entrecot 500 g fucilloni 1/2 appelsin 1,5 l vann extra virgin olje parmesan salt & pepper Tørk godt av entrecoten og gni den inn med salt og pepper. Legg den i en ildfast form, hell saften av en 1/2 appelsin over og sett den i ovnen på 100° i ca. 1,5 timer, til steken har en…
Elggryte med rotgrønnsaker
4. november 2010
500 g elgkjøtt 1 løk 100 g ferske kantareller 2 ss smør 4 ss søt chilisaus salt, pepper, friske urter Stek gjerne soppen først. Forvarm stekepannen godt, tilsett noen dråper olje før du legger i soppen. Ikke rør i pannen! Soppen skal få ligge alene uten å bli rørt i et par minutter, rist så på…
Ovnsstekte tomater
31. oktober 2010
Denne enkle, men smakfulle, oppskriften er hentet fra Triners Mektige Matblogg 20 tomater sukker olivenolje m/sitron maldonsalt nykvernet pepper friske krydderurter (basilikum, timian) Skyll tomatene, del de i to og legg de med snittsiden opp på et bakepapirkledt stekebrett eller et smurt ildfast…
Helstekt svinefilet med appelsinsaus
27. oktober 2010
400 g indrefilet av svin salt & pepper margarin/olje til steking Gni filetene inn med salt og pepper, brun dem raskt på alle sider i stekepanna. Legg dem over i ildfast form. Sett steketermometer inn i den tykkeste delen. Stek på 175 °C til steketermometeret viser 70 °C da er de rosa. Det tar…