Bruschetta de Brolio

4 tomater 1 rødløk 1/2 pakke bacon 1 ss fersk ingefær 2 fedd hvitløk hjemmelaget grovbrød smør gressløk Skjær baconet i små terninger og fres de i en panne til de er passe stekt. Ta av pannen. Finhakk tomater, løk og ingefær. Bland sammen i en bolle sammen med baconbitene (få med søet). Finhakk…

Les mer


Sitronsjokoladekjeks

175 g smør 300 g sukker 1 egg, vispet 350 g hvetemel 25 g mørk sjokolade 1 sitron Denne oppskriften er ikke vanskeligere enn at min eldste sønn, Emil på 14 år, gjorde det hele på egen hånd. Resultatet kan sees på bildet, og kjeksene smakte utmerket. Rør smør og sukker sammen i en bolle til massen…

Les mer


Helgrillet abbor

2 stk hele abbor 3 hvite pepperkorn 2 ts finhakket chili 3 ts fishsaus 1 kvast dill 1/2 sitron smør salt Vask fisken inn og utvendig og tørk den med kjøkkenpapir. Lag en krydderblanding av pepperkorn, chili og fiskesaus med en stavmikser el. Legg fisken på et fat og smør den lett med blandingen.…

Les mer


Vin, øldampet og gratinerte blåskjell

1 kg blåskjell 1/2 flaske Nøgne Ø, brown ale 2 cl tørr hvitvin 1 banan-sjalottløk 1/4 stilk finhakket purre 1 ss smør 3 blader bladpersille litt bacon parmesan Surr først sjalottløk og hvitløk i en egen gryte. Tilsett øl og finhakket persille og la det koke under lokk i 4 min. Ha hvitvin, løk,…

Les mer


Sitronparfait

4 sitroner 4 eggeplommer 3 ss melis 4 dl kremfløte Press saften av sitronene og ha det i en gryte, reduser vesken til det halve. Mens saften koker kan du piske eggeplommene og melis i en stålbolle. Sett bollen over vannbad på medium varme og fortsett å piske massen til den blir lett, luftig og…

Les mer


Kamskjell m/tagliatelle

500 g kamskjell 500 g fersk tagliatelle 3 dl hvitvin 1 sjalottløk 2 fedd hvitløk kremfløte fersk koriander hvit pepper maldonsalt chili rapsolje Tørk kamskjellene godt (ta eventuelt vare på søet). Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili og ha det med litt olje i stekepannen og fres opp til det blir…

Les mer


Kyllingsaus

250 g kyllingkraft 15 g smør 15 g hvetemel 1 dl fløte hvit pepper og salt ripsgele Smelt smør og fres hvetemelet i smøret til jevningen blir brusende og hvit. Spe i med kyllingkraft og fløte. La småkoke en times tid. Smak til med krydder og ripsgele.

Les mer


Müsliboller

Saftige og sunne boller av fuktig deig som bare skal røres sammen og heve litt lenger enn vanlig. 3 dl müsliblanding med rosiner, fiken og gresskarkjerner 5 dl kokende vann 60 g tørkede tranebær 1 dl crème fraiche 15g gjær 1 ss flytende honning 2 ss rapsolje 2 ts salt 1/2 appelsin (saft og revet…

Les mer


Lime-marinert, bacon surret, kylling m/risotto

4 stk kyllingfileter 1/2 lime rapsolje soyasaus ingefær salt og pepper bacon Tørk godt av kyllingfiletene og legg de i en pose, hell over litt rapsolje, riv i limeskallet (kun det grønne), press limesaften over, skjær en god bit med ingefær og ha i salt og pepper. Marinèr i minst 2 timer, helst…

Les mer


Spicy biff m/ris

500 g entrecòte i tynne skiver 2 stk hvitløksbåter, revet 1 ss fersk ingefær, revet 1 ss fersk koriander, hakket 1 dl maisolje 1 snackpaprika 1/2 broccoli 1/2 rød chili (u/frø) 1 ss brunt sukker 6 ss soyasaus 1 kvast frisk basilikum Kutt grønnsakene i terninger. Stek hvitløk, ingefær, og koriander…

Les mer


Bernaisesaus

1/2 finhakket banan-sjalottløk 1 ts estragon 2 ss hvithvinseddik 3 eggeplommer 3 ss vann 150 g smør, romtemperert hvitt pepper og salt. Fres opp løk, krydder og eddik i en kjele til nesten all væske er kokt inn. Sett kjelen over et kokende vannbad og visp inn eggeplommer og vann. Visp kraftig til…

Les mer


Andebryst med rødvinssaus

  til 4 personer 4 andebryst (beregn ett pr. person) 3 store banansjalottløk Salt og pepper frisk rosmarin 1 kg poteter 6 dl kalkunsjy Kvelden før den planlagte middagen er det lurt å lettsalte andebrystene. Tørk først andelårene godt med kjøkkenpapir, strø godt med maldonsalt og…

Les mer