Rødvinssaus
6. mars 2010
70 gr sukker (smeltes til karamell) 2 dl rødvinseddik 5 dl kalkunkraft 3 stk sjalottløk (grovhakket) 1 fl rødvin Smelt sukker og tilsett rødvinseddik. Sleng i sjalottløk og rødvin. Kok inn til ca. halvparten. Bland det hele med kraften og kok ned til ønsket tykkelse. Deretter siles den. Sausen…
Kokospannacotta med mangosaus
14. februar 2010
2 dl fløte 2 dl kokosmelk 1/2 dl sukker 1 vaniljestang 3 gelantinplater 1/2 lime, finrevet skall og saft 1 moden mango 1/2 dl sukker 1 dl vann litt presset sitron Kok opp fløte, kokosmelk, sukker og vaniljestang (del i to og skrap ut frøene, legg stangen oppi også). Bløtlegg gelatinen i vann. Rør…
Lammegryte
7. februar 2010
1 ½ kg lammekjøtt 300g bacon 3 ss olje eller margarin til steking 1 løk 2 fedd hvitløk 4 dl rødvin 1 boks hermetiske tomater 2 ss tomatpurrè 1 gulrot (finhakket) 1 stilk sellerirot (finhakket) 1 ts tørket timian 1 laurbærblad salt og pepper evt. 1 ts sukker Skjær bacon i små terninger. Stek på lav…
Hjemmelaget tomatsuppe
7. februar 2010
12 modne tomater 1 stor løk ½ rød paprika 1 ss smør 2 ss hvetemel 2 ss tomatpure 1 liter buljong (1 kjøttfondterning) 1 dl fløte salt & hvit pepper hardkokte egg kokt makaroni Skolde tomatene i kokende vann til skinnet begynner å sprekke opp, ta tomatene ut, ta av skinnet og kutt tomatene i…
Krydderstekt Uerfilet
31. januar 2010
til 4 personer 4 stk uerfileter à 200g Krydderblanding 1 ts malt koriander 1/2 ts malt spisskummin 1/2 ts malt nellik 1/2 ts malt ingefær 1 ts malt sort pepper salt Skrap fisken for skjell. Rens og trim uerfiletene. Snitt skinnet med et barberblad eller en skarp kniv. Bland sammen ingrediensene til…
Trippel multe
2. januar 2010
Denne desserten er etter Geir Skeies oppskrift. Super deilig! Multe- og marscaponemousse 400g multer 200 g sukker 75 g marscapone 1,5 dl fløte 2 plater gelantin Lakka (multelikør) Sitron Kok multe og sukker i 5 min, kjøres med stavmikser og siles. Legg gelantinen i bløt i 10 min. Pisk fløte stiv og…
Toast
2. januar 2010
Saint Agur ost Akasie honning Ristet grovbrød Aprikos (tørket) Extra virgin olivenolje m/sitron Gressløk Skjær hver av de tørkede aprikosene i 3 lange deler og marinèr bitene i Commandaria St.John over natten, eller minst minst i 2 timer, i kjøleskapet. Skjær av skorpen på 2 brødskiver del opp i…
Ølmarinert laksetartar
31. desember 2009
300 g salmalaks 1 dl lyst lagerøl sjalottløk limesaft gressløk olivenolje Kutt fisken i små treninger. Legg de i ølet og la det marinere i noen timer. Sil av noe av væsken. Bland inn finkuttet sjaløttløk og gressløk. Smak til med salt, pepper, limesaft og litt olivenolje. Serveres med teryakisaus…
Smådjevler
30. desember 2009
Deilige dadler med frakk av bacon. 20 dadler 20 baconstrimler Surr baconskivene rundt dadlene og fest med en tannpirker. Stekes i ovnen på 200 g i ca 15 min, eller til baconet ser ferdig ut.
Ovnsbakte epler, honning og nøtter
30. desember 2009
100g Selbu blå 1 dl grovhakkede valnøtter 2 stk medium store epler 4 ss flytende akasiehonning Vask eplene og skjær i tynne skiver. Ta bort stenene. Fordel epleskivene i smurte (eller på bakepapir) ildfaste porsjonsformer. Fordel nøttene over eplene. Stek midt i ovnen på 200 g i 15 min. Bryt Selbu…
Ribberester
30. desember 2009
Dette er en superenkel reste-rett som smaker kjempegodt. Har du ikke ribbe kan du bruke det kjøttet du har for hånden. 200 g ribberester 7 ss teriyaki sauce 5 ss ketjap manis 1/2 lime Skjær til passe størrelser av kjøttet og sett en tannstikker i hver bit (ikke bruk stikker med fluor:). Bland…
Ribbe
27. desember 2009
1 stykke tynnribbe, ca 2 kilo Grovt havsalt Knust svart pepper Vann 8 sjalottløk, renset 10 hvitløksfedd, med skall 1 spiseskje hvetemel 1-2 spiseskjeer soyasaus 1 spiseskje worchestershiresauce Ribbefett Mandelpoteter Smør H-melk 2-4 spiseskjeer ribbefett Tørkede fikener Tørkede aprikoser Rosiner…