Indrefilet av storfe
14. mars 2015
Metoden med å trekke kjøttet i kraft har jeg prøvd med hell før. Den gangen var det Brimis urtetrekte indrefilet, nå var det Gordon Ramsays forslag med å trekke kjøttet etter det var først brunet, i kyllingkraft. Resultatet ble også denne gang et saftig og velsmakende stykke kjøtt. Et digg måltid…
Kje / lammegryte
4. mars 2015
For noen uker siden hadde jeg et et lite bloggertreff på mitt kjøkken med Geir fra "Far min sitt kjøkken", noe som blant annet resulterte i et saftig og godt grytemåltid. til 4 personer 1 kg bog fra kje eller lam 2 ss olivenolje 3 fedd hvitløk 1 grønn paprika 1 gul paprika 1 rød paprika 1 stor……
Bibringe med rotfrukt og polenta
25. februar 2015
Bibringe kommer fra brystbenet fra storfe og brukes vanligvis til suppekjøtt eller til å koke kraft på. Men langsteker du det, som her, får du et saftig og velsmakende kjøtt. Kjøp litt mer kjøtt enn du pleier siden kjøttet har en del bein og fett. 1,7 kilo kostet omtrent 175.- kr, ikke dyrt for et…
Ceviche
28. januar 2015
Jeg trengte en lett og frisk forrett til en 6 retters middag med gode naboer sist helg, og på nrk.no/mat fant jeg en oppskrift på Ceviche. Ganske enkelt rå fisk som er «kokt» i sitrussaft og blandet med løk, tomater og koriander. Ganske enkelt, ganske godt. Friskt og godt! til 4-5 personer 450 g…
Mørbrad med soppbèarnaise
21. januar 2015
I oppskriften til Trond Moi og Toralf Bølgens bok, "Kjøtt&Vin", skulle det egentlig være elgbiff, men utvalget var ikke det største i butikken jeg såvidt rakk før de stengte. Derfor ble det mørbrad. Ikke for det, mørbrad er et bra mørt og saftig stykke kjøtt også. Den ligger i bakparten på…
Andebryst i honningsennep
13. januar 2015
Lørdags morgene blir vanligvis brukt til å lete etter inspirasjon til nye middagsretter. Etter å ha rotet rundt i diverse kokebøker nå sist lørdag fant jeg en oppskrift som hadde sennep- og honningsaus med erte- og maistilbehør til. Topp, tenkte jeg, Pinot Gris ville gå bra til tilbehøret, men…
Årets mest minneverdige måltider
30. desember 2014
Det har vært mange gode måltid gjennom året og mange som minnes med glede. Det er ikke lett å kun plukke ut en håndfull retter, men de som er tatt med her, har gitt noen de beste kombinasjonene mellom mat og vin. Kveitefilet i kremet spinat Ikke bare er den en fryd for øyet, den er en ordentlig…
Streuselkuchen
13. desember 2014
foto © Aneta Kisielewska (smaacznykasek.blogspot.no/) Krumlekake, eller "Streuselkuchen" gir gode minner fra farmors kjøkken. Det var ikke store kjøkkenet, men farmor hadde den plassen hun trengte og ut kom de herligste retter til glede for hele familien. Denne kaken var en gjenganger som var godt…
Konfiterte kyllinglår
26. november 2014
Inspirert av Hilde Gulbrandsen på Appetitt.no havnet det ferske kyllinglår på bordet i helgen. Det var guttas kveld, øl og vin på bordet, pent oppdekket med sedvanlige blittslamper hengende rundt om på begge sider av bordet. Romantisk opplegg med andre ord! Men det hindret oss ikke å nyte maten og…
Ovnstekt svinenakke
12. november 2014
Svinenakke kan brukes til mer enn bare pulled pork. Her har den fått 2 timer i ovnen med hvitvin og urter. Resultatet ble et utsøkt måltid om jeg må si det sjøl. Kjøttet ble mørt som bare det og sausen overraskende fyldig og frisk på en gang. Sammen med resten av tilbehøret og vinen ble det i…
Kyllingpai
21. oktober 2014
Da anledningen bød seg til å teste oppskriften til denne retten sist helg, fikk jeg og eldstesønnen, Emil, oss en overraskende god og morsom rett til middag. Den er nesten for pizza å regne, men den kunne like godt ha fungert som forrett eller dessert også. Uansett var det en superdigg rett med…
Avocadopasta med knasende god kylling
12. oktober 2014
Ideen til denne retten fant jeg på bloggen til Findingelina. Med hjemmelaget pasta og knasende god kylling ala Brimi, ble dette en spesielt god matopplevelse. Veldig enkelt å lage, veldig godt og spise. fersk pasta 600 g durumhvete (Semolato) 2 ss olivenolje 1 ts salt 6 egg Ha durumhveten i en…