Brownie med karamell og mandler
4. august 2014
Etter et bedre måltid med Kongekrabbe og Rigatoni, ble det lagt innpå noen store stykker av denne kaloribomben av en brownie til dessert! Det siste året har jeg blitt bitt av landeveisykling og frekventerer stadig vekk sykkelsider på nett hvor jeg fant denne oppskriften på brownien hos Sykkelerik.…
Iskake med multer
9. april 2014
Denne iskaken fikk jeg servert hos min søster Janne i fjor jul, en kake som ga mersmak. Selv om det ikke er multesesong nå (brukte frosne bær), var det på tide å få laget min egen versjon av den. Resultatet ble at jeg ikke klarte å beherske meg og forspiste meg grundig! nøttebunn 250 g mandler 200…
Sjokolade og karamellterte
22. januar 2014
Ideen om å lage denne kaken kom under en nyhetssmaking hos vinimportøren Autentico, men oppskriften denne terten er basert på fant jeg hos Kitchenkaos. Resultatet ble en mektig god dessert, som ikke ble stående i kjøleskapet for lenge! Den er ikke vanskelig å lage, og selv om den totalt skal stå 8…
Sitronpannacotta med pasjonsfrukt og hippenkjeks
10. oktober 2013
Jeg innrømmer med en gang at jeg leser Heia Mat bloggen jevnlig. Når jeg skulle lage bursdagsmiddag til kona sist helg, fant jeg oppskriften til hippenkjeks hos han Espen. Noen endringer på fremgangsmåten ble det som dere kan se når dere vipper innom siden hans og sammenligner. Jeg brukte for…
Lakrispannacotta
27. juni 2013
Er du forsiktig med mengden av rålakris i blandingen får du en pannacotta med en mild smak av lakris. Rålakrisen jeg brukte her fant jeg tilslutt hos "Gutta på Haugen". til 8 porsjoner 6 dl fløte 100 g sukker 1 1/2 ts rålakris 2 stk vaniljestenger 4 stk gelantinblader Bløtlegg gelantinen i kaldt…
Lun chevre og fiken med sherrysirup
17. juni 2013
til 4 personer 150 g chevre 4 ferske fiken Skjær chevren i 2 cm tykke skiver og stek på medium varme i en tørr panne til de er lett karamelisert på den ene siden. Ta pannen av varmen og la de kjøle seg ned i pannen. Skyll fiknene i kaldt vann og skjær de i skiver. Legg de på et stekebrett og varm…
Ananas og mangocarpaccio
6. juni 2013
Dette var superdigge og friske smaker av saftige og leskende carpacciobiter av ananas og mango. De løvtynne bitene smeltet på tungen! Fin sødme i frukten og med god friskhet fra koriander, mynte, lime og ingefær. til 4 personer 1 stor ananas 1 stor mango 20 g frisk ingefær 2,5 dl vann 80 g sukker…
Espresso Brúlèe
1. juni 2013
Denne gode desserten har jeg laget mange ganger etter jeg fant oppskriften i boken ”Kaffe”. Oppskriften var en av de første jeg la ut på bloggen min i 2009, men jeg syntes den fortjener å bli nevnt på nytt. Så jeg laget den igjen og her kommer den med nye bilder, justert oppskrift og med…
Rabarbra financier
23. mai 2013
Denne desserten fikk jeg servert på Solstrand Hotel for en tid tilbake. Den smakte kjempegodt og selv om jeg ikke fikk vridd oppskriften ut av kokken, har jeg endelig funnet frem til en fullgod erstatningsoppskrift som gir ca 10 stk financierer. Det ferdige produktet her gir ikke kred til den…
Syltede sitrusskall
15. januar 2013
1 appelsin 1 sitron 1 lime 600 g sukker 3 dl vann 125 g mørk sjokolade Del appelsinen, sitronen og limen i åtte båter og skjær vekk fruktkjøttet. Gå så over en gang til, legg kniven flat på skallet og skjær forsiktig mer av den den hvite "hinnen" bort. Legg skallet i en gryte med kokende vann i 30…
Sviskekompott med mascarpone
8. desember 2012
til 10 porsjoner sviskekompott 5 plater gelatin 5 dl vann 4 ss sukker 250 g steinfrie svisker 3 ss Bukkuram (eller portvin) 1 ss potetmel Legg gelatinen i bløt, i kaldt vann. Kok opp 5 dl vann og sukker. Ha sviskene i sukkervannet og kok til de er møre. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og ha det…
Tiramisu
21. november 2012
til 8 personer Start med sukkerbunnen, når den avkjøles kan du lage espressoblandingen før du går løs på mascarponekremen. sukkerbunn 2 eggeplommer 125g melis 3 eggehviter 2 ss sukker 100g hvetemel Pisk eggeplommene med 3ss av melisen til en luftig eggedosis. Pisk eggehvitene til skum. Ha sukkeret…