Belgiske vafler med bærkrem og lønnesirup

25 g gjær 175 g smør 5 dl melk 1 dl vann 1/2 ts salt 2 ss vaniljesukker 1,5 dl perlesukker 2 store egg 500 g hvetemel til steking formfett perlesukker Smelt smøret og bland inn melk og vann. Varm opp til 37°C, og smuldre gjæren og ha i blandingen. Ha i salt, vaniljesukker, perlesukker og lett…

Les mer


Ingefærtriffle med pasjonsfrukt

Dette er en superenkel dessertkake som smaker helt utmerket og den tar ikke lang tid å lage. 500 g sukkerbrød 8 pasjonsfrukter 1,5 dl ingefærøl 1,5 dl sherry 6 dl kremfløte 4 ts melis vanilje-essens Bryt sukkerbrødet i biter og legg halvparten på et fat med lav kant. Hell halvparten av ølet og…

Les mer


Rabarbragrøt med krokan og vaniljeis

Hvert år vokser det opp en stor bunt rabarbra ute i byhagen vår, og hvert år prøver jeg å finne frem til en ny oppskrift. Denne har andre gjort før meg, men den er svært god. 1 kg rabarbra 125 g sukker 5 dl vann 1,5 vaniljestang 1 bit kanelstang bringebær Skyll stilkene godt og kutt opp i tynne…

Les mer


Blanc Manger Coco

oppskrift: Eivind Landsvik Dette er en ekstremt enkel, veldig frisk og supergod dessert. 500 g kokosmelk 250 g fløte 250 g melk 200 g sukker 10 flak gelatin 1 stjerneanis 1 vaniljestang 1 halv kanelstang 1 halv ananas Legg gelatinen i vann. Kutt ananas i små terninger mens du koker opp resten av…

Les mer


Sjokoladeterte

oppskrift: Eivind Landsvik bunn 220 g mel 200 g mykt smør 100 g mandler 100 g melis 20 g kakao Mal mandlene, tilsett alt det tørre og til slutt smøret. Elt deigen for hånd til den har en fast konsistens. La den så hvile i kjøleskapet i 30 min. Bak ut deigen og trykk den ut i en terteform. Stek…

Les mer


Semifreddo

oppskrift: Eivind Landsvik til 10 porsjoner 125 g rosiner 50 g mørk sjokolade 75 g sukker 250 g mascarpone 2 egg 2,5 dl fløte 2 dl Amaretto Hell rosinene i en bolle og hell over amaretto til det dekker. La det marinere i 1-2 døgn. Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk fløten til krem. Vend…

Les mer


Nøttekake

til 6 personer 150 g hasselnøttkjerner 110 g sukker 4 egg 15 g rosiner 5 cl cognac La rosinene trekke i cognacen noen timer, minst. Helst over natten. Rist nøttene i ovnen i ca 20 min på 180°. Ta de ut og gni av skallet med et håndkle. Kjør nøttene i en kjøkken-maskin til de er grovmalte. Evnt. kan…

Les mer


Crema Catalana

til 8 personer 1 appelsin 8 dl kremfløte 2 dl melk 150 g sukker 4 kanelstenger 10 eggeplommer Vask appelsinen godt, tørk den og rasp av skallet (bruk kun det oransje da det hvite er bittert). Kok opp fløte og melk med halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken…

Les mer


Semifreddo

til 8 personer 4 st eggehvite 4 stk eggeplomme 100 g sukker 1 stk vaniljestang 350 g kremfløte krokan 100 g mandler 100 g sukker 1 dl vann 25 g smør Pisk eggeplommene med 2/3 deler av sukkeret og vaniljefrø i en mikser på høyeste hastighet. Når eggedosisen er luftig piskes fløten til krem, vend…

Les mer


Kremet jordbærostekake

150 g havre 100 g nøtter 1/2 ts kanel 125 g smør 10 gelantinplater 500 g kesam 120 g sukker 1 sitron (juicen) 500 g kremføte 250 g jordbær mynte til pynt Fordel nøttene og havren jevnt utover et stekebrett og ha litt sirup over. Riste blandingen i ovnen på 120° i ca. 10min til det blir litt…

Les mer


Tante Olgas rabarbradessert

oppskrift fra NRK 3 kg rabarbra 2 pk svisker 2 pk aprikoser 2 l vann 2 kg sukker Rabarbraen smaker best før jonsok! Rense, skylle og dele rabarbraen opp i biter på et par cm. Legg alt i en skål og fyll på med vann slik at det dekker rabarbraen og lå stå over natten. Sil så av det sure vannet. Del…

Les mer


Sjokolade- og bærpavlova

marengsbunn 6 eggehviter 300 g sukker 3 ss kakaopulver 1 ts rødvinseddik 50 g mørk sjokolade pynt 5 dl kremfløte 300 g bringebær 300 g jordbær 3 ss grovrevet mørk sjokolade Pisk eggehviten til den danner silkemyke topper, pisk inn sukkeret en spiseskje av gangen til marengsen er stiv og blank. Sikt…

Les mer